2024.04.27, Szombat
Mérnökinformatikus alapképzés indul Salgótarjánban
debmedia.hu

Mérnökinformatikus alapképzés indul Salgótarjánban

Salgótarján MA

2019.04.02. 12:30

A képzés 7 féléven keresztül tart majd.

Hirdetés

Az Óbudai Egyetem szeptembertől mérnökinformatikus alapképzést indít Salgótarjáni Képzési és Kutató Központjában. Az elmúlt tanévben meghirdetett felsőoktatási szakképzést követően a mérnökinformatikus
alapképzés tovább javítja a fiatalok helyben maradásának lehetőségét és a régió versenyképességét.

Összhangban a Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégiával, az Óbudai Egyetem részt vesz a salgótarjáni felsőoktatás újraindításában. Az alapképzés elindítása Salgótarjánban az egyetem intéz-
ményfejlesztési stratégiájának kiemelt eleme. A modellértékű oktatási rendszer kiépítésének első lépése 2017 szeptemberében a felsőfokú szakképzés elindítása volt, melyet most a BSc képzés meghirdetése követ.

A képző- és kutatóközpontban a jelenlegi négy féléves műszaki felsőoktatási szakképzésen több specializáció választható: gépészet, elektrotechnika-elektronika, könnyűipar, nyomdaipar és környezetvédelem-vízgazdálkodás.


Naprakész tudással rendelkező informatikusok képzése a cél

Az idén szeptemberben induló 7 féléves mérnökinformatikus képzés nappali munkarendben államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formában is elérhető lesz. Az Óbudai Egyetem célja, hogy a gyakorlatorientált képzés során olyan mérnökinformatikusokat képezzen, akik korszerű programozási és szoftvertechnológiai ismeretekkel rendelkeznek, képesek a legmodernebb és legkeresettebb programozási környezetek használatára.

A képzés olyan területen nyújt széleskörű ismereteket és szaktudást, amely mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piac egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata. A végzett hallgatók gyakorlati szoftverfejlesztési és -alkalmazói ismeretekkel rendelkeznek.

Helyi hírekSalgótarjánfelsőoktatásoktatásképzés