2024.03.29, Péntek
Lecsengőben az influenzajárvány Nógrádban

Lecsengőben az influenzajárvány Nógrádban

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2019.02.21. 11:42

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő nógrádi orvosok jelentései alapján úgy tűnik, hogy a járvány január negyedik hetében tetőzött a megyében, akkor a múlt hetihez képest kétszer annyi beteget regisztráltak a rendelőkben.

Hirdetés

Február 11-17. között 302 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez arányaiban - ha kevéssel is, de - még mindig meghaladja a járványküszöböt. Kelet- és Nyugat-Nógrádot külön vizsgálva továbbra is a Salgótarjáni, Bátonyterenyei és Pásztói járásokban több a beteg, az 1-2 évesek kivételével továbbra is valamennyi korosztályt érintően.

A betegek száma országos összevetésben is csökkent. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint országos átlagban közel kétszer annyian betegek, mint Nógrádban. A legtöbben a Zala és Győr-Moson-Sopron megyékben élők közül fordultak a háziorvosokhoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten.

Az influenzahelyzet miatt továbbra is teljes körű, a kórház minden osztályát érintő látogatási tilalom van érvényben úgy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban, mint a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban.

AktuálisinfluenzaNógrád Megyei KormányhivatalNógrád megye