2023.02.03, Péntek
Lezárultak a Szakma Kiváló Tanulója verseny Nógrád megyei előválogatói

Lezárultak a Szakma Kiváló Tanulója verseny Nógrád megyei előválogatói

Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019.01.28. 14:46

Hét megyei szakképző iskola 128 diákja mérettette meg magát az elmúlt két hét folyamán az idei Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megyei elődöntőjén 22 szakmában.

Hirdetés

Január 7-én elkezdődtek a szakmunkás tanulók versenyének Nógrád megyei fordulói. A szakmai versenyek elődöntőit a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában írhatták meg a tanulók. Legnagyobb létszámmal a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Szondi György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája képviseltette magát, 52 versenyzőjük 10 szakmában írta meg az előválogató teszteket. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen hirdette meg az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára 2018/2019. tanévben a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt 53 szakképesítésben, melyben idén először szerepelnek a közlekedési szakmák is.

A versenyeken munkaerő-piaci igényekre épülő szakmákban versenyeznek, piacképes szakmákat tanulnak a versenyző fiatalok. A felkészülésnél az iskolai tanagyag elsajátítása mellett a gyakorlati felkészülésben fontos szerephez jut a gyakorlati képzőhelyen lévő gyakorlati oktatóktól és felkészítőktől megszerzett szaktudás is.  

A háromfordulós verseny az előző évek gyakorlatához hasonlóan első körben a területi kamara szervezésében 2019. január 7-22. között lebonyolított írásbeli elődöntőből áll, majd az előválogató következik. A döntő helye a HUNGEXPO Vásárközpont lesz, tervezett időpontja: 2019. március 12-14. Az SZKTV és az OSZTV országos elődöntőjének közös eredményhirdetésére 2019. március 14-én kerül sor szakképesítésenként, ünnepélyes keretek között. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

AktuálisNógrád megyeSzakma Kiváló Tanulója VersenyNógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara