2024.04.20, Szombat

Felavatták Nógrád megye egyetlen vágóhídját

Szécsény

2018.11.24. 10:58

Az üzem 219 négyzetméteren, heti 50 sertés vágására és darabolására lesz képes. Az ipari létesítmény 5 embernek biztosít folyamatosan munkát.

Hirdetés

A majd 200 milliós beruházás kivitelezője a Szécsény Holding Kft, amely sikeresen pályázott 2016-ban a Belügyminisztérium beruházási célú közfoglalkoztatási mintaprogramjára.

A térség számára kiemelkedő jelentősége van a létesítménynek, hiszen a nógrádi állattartók jelenleg Gyöngyösre, vagy Pétervásárára kénytelenek szállítani vágásérett jószágaikat, ami drága és időigényes számukra. A pályázattal egy olyan kis kapacitású vágóhíd valósult meg, ami gazdaságilag ideális a térségnek.

A vágóhíd, a kiviteli tervek átadását követően, 6 hónap alatt készült el, szinte kizárólag helyi vállalkozók, helyi munkások építették. A sikeres kivitelezést követően a Szécsény Holding Kft. a vágóhidat üzemeltetésre átadta a Szécsényi Önkormányzatnak, ahol abban bíznak, hogy a helybéli sertéstartók hamar megkedvelik a vágóhíd szolgáltatásait és rövid időn belül minél többen jönnek ide közülük levágatni állataikat. A beruházás csökkenti a Nógrád megyei állattartók költségeit, így várhatóan a piacon nagyobb haszonnal tudják majd értékesíteni termékeiket. Hosszútávon pedig a nagyobb profitábilitás arra sarkalhatja az érintetteket, hogy bővítsék vállalkozásukat. A Szécsényi Önkormányzatnál ezért azt tervezik, hogy amennyiben a pozitív szinergikus hatások valóban érvényesülnek, és a térségben nő az állattartási kedv, akkor tovább bővítik majd az üzemet is, egy marhavágóval és egy húsfeldolgozóval.
 

 

AktuálisSzécsényVágóhíd