2024.04.25, Csütörtök
2019 év elején nyílik a balassagyarmati uszoda
Balassagyarmat Városháza facebook

2019 év elején nyílik a balassagyarmati uszoda

Balassagyarmat Városháza

2018.10.12. 17:02

Újraindult az építkezés az Ipolypart utcai Révész László Tanuszodában.

Hirdetés

A Nemzeti Sportlétesítmény Fejlesztési Programban állami forrásból a Nemzeti Sportközpontok (NSK) által 2016 nyarán indult beruházás többször is elakadt, leglátványosabban az elmúlt 4-5 hónapban. Szeptember végén megszületett az egyezség: a Nemzeti Sportközpontok honlapján már olvasható a gyarmati tanuszoda kivitelezői szerződésének módosítása. A pótmunkák finanszírozását jóváhagyta a kormány, a kivitelezőnek 2018. december 15-ig kell befejeznie a munkákat.

 

A kivitelezési munka elhúzódásának legfőbb oka az immáron másfél éve húzódó kivitelezői szerződések módosítása volt: elsősorban az építkezés során fellépett pótmunka feladatok finanszírozása és az ehhez köthető határidők módosítása ügyében.
A szerződésekre szeptember végén került pont, ezekben az NSK jóváhagyta a mintegy 104 millió forintos pótmunka igényt. Konkrétan az alapozási munkák talajvíz miatti megerősítését, a tetőszerkezet tervektől eltérő gyártó által előírt rétegrendjének módosítását és a szennyvízrendszer kiegészítő puffer-tartályainak üzemeltető által előírt beépítését tartalmazza. Ezeket a kivitelező a műszaki ellenőr jóváhagyásával már elkészítette, de a konkrét finanszírozásáról csak most született megállapodás. A megállapodás szerint 30 napon belül nyújthat be számlát a kivitelező a pótmunkákról, a kivitelezői munkákat pedig 2018. december 15-én kell befejeznie. Ezután a sikeres terheléses próbaüzemmel zárva várhatóan jövő év elején nyitja meg kapuit a Révész László Tanuszoda.

 

Mint köztudott nemcsak a beruházást, az üzemeltetést is az állam vállalta. A nyitáshoz már keresi az NSK Humánpolitikai Osztálya az alkalmazottakat: egy létesítményvezetőt, három fő úszómester-gépészt és három fő jegypénztáros-takarítót keresnek közalkalmazotti jogviszonyban. Első körben még novemberben vezetőt választanak, akinek feladata az alkalmazottak felvétele is. A gépészképzésre tanulmányi szerződés köthető. A kiírás feltételeit az NSK és az Önkormányzat honlapján, elektronikus elérhetőségein olvashatják.

Az uszoda iskolaidőben várhatóan 9-16 óra között az általános iskolai órarend szerinti úszásoktatást szolgálja majd. Reggel 7.00-8.30 h és este 16-20 h között, illetve iskolaidőn kívül egész nap a lakosságot szolgálja majd.

AktuálisBalassagyarmatuszoda