2024.05.22, Szerda

Útfelújítások: Nógrádban öt helyen kezdődtek meg a munkálatok

magyarepitok.hu, mti

2018.05.08. 10:00

A HE-DO, a KM Építő és a Swietelsky is részt vesz az észak-magyarországi megye több útjának most megkezdett modernizálásában.

Idén 25 kilométernyi mellékút felújítására kerülhet sor Nógrádban – tájékoztatott hétfőn Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nzrt. megyei igazgatója. A mintegy 2,6 milliárd forint költségű fejlesztéssorozatot az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósítják meg.

Öt útvonalon már át is adták a munkaterületet és elkezdődött a kivitelezés.

  • HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. végzi el a 21148-as bujáki bekötő út két rétegű burkolatmegerősítését, lokális pályaszerkezet-cserével, 1700 méteren, 99 millió forint költséggel.
  • A két cég konzorciuma a 2137-es VanyarcKálló összekötő út két rétegű burkolatmegerősítésén is dolgozik, lokális pályaszerkezet-cserével, 4000 méter hosszan, 287,7 millió forintból.
  • A 12121. számú tolmácsi bekötő úton pedig a Swietelsky Magyarország Kft. hajt végre burkolatfelújítást 1652 méter hosszan 103 millió forintból.
  • Emellett Cered község belterületén és a Mátraverebély-Szentkút közötti úton is megkezdődtek a munkálatok.

Kedden ezen felül egy újabb útszakaszt vehet át a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta kettős: a 22102. számú, pusztaberki bekötőút burkolatfelújítását 2800 méter hosszan kivitelezik, egy 214 millió forintos keretből.

 

Jövőre újabb 26 kilométernyi utat újítanak fel

Ürmössy Ákos kifejtette: a kivitelezés során a szegélyek, a padkák, az útburkolatok felújítása mellett a hidakat, az autóbuszöblöket, a vízelvezető árkokat is rendbe teszik, szükség esetén a szalagkorlátokat és a közlekedési táblákat is cserélik. Tavaly 33 kilométernyi út javítása készült el, jövőre pedig további 26 kilométer főút felújítására nyílhat lehetőség.

AktuálisNógrád megyeútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.