2024.07.16, Kedd

Újabb pályázatot nyert Balassagyarmat közlekedési beruházásra

Balassagyarmat Városháza

2017.12.28. 07:28

541 milliót pályázott az Önkormányzat kerékpárútra és új körforgalomra.

A projekt közvetlen célja Balassagyarmat város közigazgatási területén kerékpárutak kialakítása, kijelölése, illetve a közlekedésbiztonsági beruházás keretében egy körforgalmi csomópont kialakítása.

 

 

Első projektelemként kerékpárút létesül a Balassagyarmat Szügy községgel szomszédos közigazgatási határától a balassagyarmati autóbusz-pályaudvarig 4,08 km hosszon. A második projektelem keretében részben a jelenlegi járda kiszélesítésével új kerékpárút létesül az Ady Endre utca és a Kóvári utca keresztezésétől a Nyugati Ipartelepig, tervezett hossza 1,01 km.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumi partner projektelemeként körforgalmi csomópont létesül az Ady Endre utca és a Kóvári utca kereszteződésében. A szemléletformáló tevékenységek közül az alábbiak megvalósítására kerül sor: - a kerékpáros kultúra emelésére hivatott népszerűsítő, oktató, ösztönző kampányok, rendezvények, bebiciklizés megvalósítása;

- információs kiadványok készítése, megváltozott forgalmi rendet és/vagy új KRESZ szabályokat ismertető kampányok lebonyolítása és kiadványok kiadása;

A projekt keretében sor kerül egyes csomópontok kivilágítására, közműkiváltásra, illetve zöldterület felújításra, növénytelepítésre is.

AktuáliskerékpárútBalassagyarmatközlekedésfejlesztés