2024.04.16, Kedd

A község lakói megköszönték a rendőrök által nyújtott tájékoztatást és a kerékpárok regisztrációját.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és a Szécsényi Rendőrkapitányság  szervezésében 2017. október 26-án tovább folytatódott a „Házhoz  megyünk”  bűnmegelőzési program.

A rendezvénysorozat következő állomásának Endrefalva adott otthont. A program alkalmából a település központjában kialakított információs sátorban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság bűnügyi és bűnmegelőzési szakterületen szolgálatot teljesítő szakemberei biztosították a lakosság folyamatos tájékoztatását bűnmegelőzési témájú felhívásokkal és személyes tanácsadással.

A rendőrök többek között az alábbi vagyonvédelmi tanácsokat adta a megjelenteknek:

  • Zárja be nyílászáróit akkor is, ha csak rövid időre megy el lakásáról!
  • Ha elmegy otthonról, ne hagyja (még bukóra sem) nyitva az ablakot!
  • Az ajtón legyen nagy látószögű kémlelő ablak és ajtólánc!
  • Ha elvesztette a kulcsát, haladéktalanul cseréltessen zárat lakása bejárati ajtaján!
  • Soha ne hagyja a kulcsot egy kinti „rejtekhelyen”!  
  • Ha csengetnek, ne nyisson ajtót meggondolatlanul, idegenekkel szemben fontos az egészséges bizalmatlanság!

A községben lakó kerékpár-tulajdonosok számára a rendőrök biztosították a helyszínen a BIKESAFE rendszerben történő ingyenes regisztrációt is.

A községben működő Móra Ferenc Általános Iskolában Kocsó-Kovács Zsuzsanna rendőr törzszászlós tartott előadásokat a felső tagozatos tanulóknak. Az előadások alkalmával a tanulók részletes információkat kaptak a gyermekek sérelmére elkövetett jogsértéseket elősegítő tényezőkről, valamint azok megelőzésének lehetőségeiről, továbbá megismerhették a gyermekek által elkövetett jogsértések sajátosságait, jogkövetkezményeit is.

A tanulók és tanáraik érdeklődve fogadták az előadást és a témával kapcsolatosan kérdéseket tehettek fel az előadónak, aki gyakorlati példák segítségével adott választ.

A gyermek és ifjúság védelemben érintett szakemberek számára Vakarcs József rendőr alezredes és Sztréminé Szita Julianna rendőr törzszászlós tartott előadást a gyermekvédelmi jelzőrendszer fontosságáról, annak működéséről.  Az előadásra meghívást kapott a község polgármestere, pedagógusai, óvodapedagógusai, a védőnő, az önkormányzat képviselői, a gyerekház alkalmazottai, valamint a Szécsény és Térsége Humánszolgáltató Központ tagjai. 

AktuálisEndrefalvarendőröktájékoztatásregisztrációbicikligyermek és ifjúság védelem„Házhoz  megyünk”  bűnmegelőzési program