2022.12.04, Vasárnap

Aláírták az M2 vonzástérség foglalkoztatási paktumot

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.11.04. 07:51

A pályázó konzorcium tagja Balassagyarmat Város Önkormányzata, Nézsa Község Önkormányzata és a Nógrád Megyei Kormányhivatal. A projekt teljes költségvetése 1,005 milliárd forint, melynek legalább 70 százalékát munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzési- és bértámogatásra kell költeni 2021. végéig.

Hirdetés

2016 augusztusában a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium pályázatot nyújtott be a "Helyi foglalkoztatási együttműködések" pályázati konstrukció keretében helyi foglalkoztatási paktum kialakításának és megvalósításának támogatására. A nyugat-nógrádi paktumot létrehozó megállapodást a napokban írták alá.

 

A foglalkoztatási paktum feladata, hogy a helyi foglalkoztatási stratégiában lefektetett célok elérése érdekében erősítse a csatlakozó szervezetek foglalkoztatást segítő együttműködését, társadalmi szerepvállalását, összehangolja a munkaerőpiaci keresletet és kínálatot, megtalálja a megoldást a fejlődő mikro-, kis és középvállalkozások munkaerő igényeinek rugalmas kielégítésére, illetve támogassa a hátrányos helyzetű célcsoportokat annak érdekében, hogy hosszú távra megélhetést biztosító munkát tudjanak találni. Csatlakozhatnak hozzá mindazon Balassagyarmati és Rétsági Járásban működő szervezetek, amelyek egyetértenek a fenti célokkal, és együttműködésükkel támogatni kívánják azok elérését.

 

Az "M2 Vonzástérség" helyi foglalkoztatási paktum munkaadói partnerkörébe elsősorban a térségben működő mikro-, kis és középvállalkozások tartoznak. A foglalkoztatási paktum képzési, mentorálási és foglalkoztatási programjai a munkaadók Paktumirodához bejelentett igényei alapján indulnak. A nyújtott támogatások lehetnek képzési és foglalkoztatási jellegűek: foglalkoztatást elősegítő képzések, elhelyezkedést segítő bértámogatás, bérköltség és mobilitási támogatások, állásközvetítés, munkaerő-piaci szolgáltatások, önfoglalkoztatóvá válás támogatása, valamint a munkába járáshoz és a munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó utazási költségek támogatása. A konzorcium a projekt időtartama alatt 651 hátrányos helyzetű személy elhelyezkedését kívánja elősegíteni.

Az "M2 Vonzástérség" helyi foglalkoztatási paktum együttműködési megállapodásának aláírására 2017. október 27-én került sor Balassagyarmaton a Városháza dísztermében. A paktumhoz - a konzorciumi tagokon túl - több mint húsz szervezet jelezte csatlakozási szándékát, amelyek között vállalkozások, képzőintézmények, civil szervezetek, kamarák vannak.

(Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.)

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalBalassagyarmatfoglalkoztatási paktumNézsa