2024.04.13, Szombat

A Palóc Nagyker több egykori üzlete újra CBA lesz

index.hu

2017.09.02. 18:47

Már zajlik további áruházak integrációja is a hálózatba, így a közeljövőben újabb két pásztói üzlet nyílik. 

Hirdetés

A korábban a Palóc Nagykerhez tartozó üzletek közül több mint egy tucat egység csatlakozott a CBA franchise rendszeréhez, válaszolta a Magyar Nemzetnek a CBA üzletlánc sajtóosztálya.

A CBA tavaly bontott szerződést csődbe jutott Nógrád megyei partnerével, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel, miután az hónapokig nem fizetett dolgozóinak.

A salgótarjáni székhelyű Palóc Nagyker a 90-es évek eleje óta a legnagyobb foglalkoztató volt Nógrád megyében és környékén. A CBA egyik legnagyobb franchise-partnereként 86 üzletet üzemeltetett Északkelet-Magyarországon.Tavaly szeptemberben azonban azzal került a hírekbe, hogy 1300 dolgozójának nem utalta át a fizetését. Mivel az áruért sem tudtak fizetni, be kellett zárni az üzleteket.

 

A Palóc Nagykernek sorozatban a harmadik veszteséges éve volt a 2015-ös, ekkor már 1,9 milliárd forintos mínusszal zárt. Sok egykori dolgozót végül kifizettek, de volt olyan egykori alkalmazott, aki kivárt, és a bérgarancia-alapra számított. 

Sokan megkapták a bérszámfejtő-papírt, de a bért még nem, ők sajnos kicsúsznak a bérgarancia-alapból. Nekik a Palóc Nagykernek kell benyújtaniuk az igényüket amikor a cég elkezdi értékesíteni épületeit, így biztosan mindenki megkapja elmaradt fizetését - mondta a lapnak Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára. Pontos elmaradt összeget és dolgozói létszámot nem tudott, de szerinte több száz emberről lehet szó, nekik igyekeznek minden segítséget megadni, hogy végre a pénzükhöz jussanak.

AktuálisNógrád megyePalóc Nagykereskedelmi Kft.CBA