2024.04.20, Szombat

Fokozott munkavédelmi ellenőrzések a hőség idején

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.08.03. 10:27

A hatóság kiemelten ellenőrzi, hogy a munkavállalókat ellátták-e védőitallal és azt is, hogy annak hőmérséklete megfelelő-e.

Hirdetés

A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztálya - az előző évekhez hasonlóan - ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára. Arra is figyelmeztetnek, hogy a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai ebben az időszakban fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a hőség, ami különösen megviseli az emberi szervezetet, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a forró napokhoz.

Domonkosné Váradi Éva, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Osztályának vezetője elmondta: a harmadfokú hőségriasztás okán az ország teljes területén, így a Nógrád megyében is fokozott ellenőrzés zajlik.

Ellenőrzik továbbá a pihenőidő biztosítását, a kijelölt pihenőhely megfelelőségét, de azt is vizsgálják, hogy a munkaadó nem hosszabbítja-e meg a munkaidőt a beiktatott pihenők időtartamával - erre ugyanis nincs lehetőség. Az osztályvezető hozzátette: kiemelten vizsgálják ebben az időszakban a védőital vagy pihenőhely hiányából fakadó panaszokat és közérdekű bejelentéseket is, érkezzenek ezek akár az érintett munkavállalóktól, vagy a lakosság részéről.

AktuálisMunkavédelmi ellenőrzésNógrád megyeNógrád Megyei Kormányhivatalvédőital