2024.02.29, Csütörtök
Ne higgyenek a telefonos csalóknak!

Ne higgyenek a telefonos csalóknak!

police.hu

2017.05.10. 12:36

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közelmúltban Balassagyarmat és Salgótarján környékén új típusú telefonos csalásokról érkezett bejelentés.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a megye több településén lakó sértetteket hívott fel ismeretlen személy, aki telefonszolgáltató munkatársaként mutatkoztak be. A csaló a sértettekkel elhitette, hogy akkor juthat nagy összegű nyereményéhez, ha egy bizonyos összeget ATM-en egy, vagy több kódszámra átutal. A gyanútlan áldozat így az összeggel feltölti az elkövető telefonját, de természetesen nyereményt a sértettek nem kapnak.

 

Előfordult továbbá, hogy az elkövetők hivatali dolgozónak adják ki magukat és közlik a sértettel, hogy adótúlfizetés, illetve nyugdíjrendezés során egy összeget akarnak a számlájukra utalni.  Ehhez kérik továbbá, hogy bankszámlájuk vagy bankkártyájuk adatait, PIN-kódját adják meg. Ezt követően a számláról megpróbálnak egy nagyobb összeget levenni mielőtt a sértett észrevenné, hogy csalás áldozata lett. 

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a mobiltelefon szolgáltatók nem folytatnak a fentiekben leírt nyereményjátékot!

Soha ne adják meg bankszámla, illetve bankkártyájuk azonosítóját ismeretlen személyeknek!

Ne higgyenek a telefonálóknak, mivel az adóhivatal vagy a nyugdíjfolyósító, ha ilyen helyzet adódna csak írásban értesíti ügyfeleit!

AktuálisSalgótarjánBalassagyarmatbankkártyatelefonos csaló