2024.03.29, Péntek

Ösztöndíjat kapott a tehetséges triatlonos

salgotarjan.hu

2017.04.24. 18:46

Két keréken a siker felé. Ez a mondat volt Torák Levente triatlonos pályázatának címe, mellyel a Nemzeti Tehetség Program keretében egy esztendőre elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, melynek keretében speciális kerekeket kapott versenykerékpárjára. Vállalásának legfontosabb része időeredményeinek javítása.

Hirdetés

Mikor kezdted a sportolást? – kérdeztük a 16 éves fiatalembert.
8 éves koromban. A Rákóczi iskolába jártam alsó tagozatba, ott Király Zoltán tanár úr szerettette meg velem a rendszeres mozgást. Úszással kezdtem, majd következett a futás és a kerékpározás. Felső tagozaton a Kodály tagiskola tanulójaként is folytattam a sportolást, és egyre több megmérettetésen indultam. Jelenleg a Bolyai gimnázium 9. osztályos diákja vagyok, és természetesen aktívan versenyzek.

 

Ez annyit jelent, hogy nem csupán iskolai színekben?
Igen. A Tarjáni Tornádó Triatlon SE igazolt sportolója vagyok, ahol Szukán Attila az edzőm. A versenynaptárnak megfelelően részt veszek aquatlon – úszás és futás –, duatlon – kerékpározás és futás –, valamint triatlon – úszás, kerékpározás, futás – versenyeken. Iskolai színekben általánosban és gimnazistaként több diákolimpián szerepeltem mezei futásban, ahol csapattagként dobogós helyezéseket szereztem.

 

Melyik eredményeidre vagy a legbüszkébb?
Több is van, de kiemelem a 2013-ban a budapesti Syma-csarnokban futásban elért 2. helyezésemet, 2015-ben egy debreceni aquatlon versenyen elért 3. helyezésemet és ugyanabban az évben a korosztályomban az országos bajnokságon szerzett bronzérmet. Az is büszkeséggel tölt el, hogy tavaly a tiszaújvárosi triatlon Világ Kupán kvalifikálhattam magam azon legjobb 15 ifjúsági versenyző közé, akik a korosztályos gálán összemérhették felkészültségüket.

 

Hogyan egyezteted össze a tanulást a sporttal?
Heti 6 alkalommal naponta 3 órát edzek, de ez nem megy a tanulás rovására. A 2008/2009-es tanévtől minden évben megkaptam a Salgótarján jó tanuló-jó sportoló elismerést, 2013-ban és 2016-ban pedig a Magyarország jó tanuló-jó sportolója címet.

 

Mik a terveid?
Folyamatosan szeretnék javítani időeredményeimen, és minél több nemzetközi versenyen indulni. Ehhez minden segítséget megkapok a Tarjáni Tornádó Triatlon SE közösségétől, edzőmtől és sokat segítenek szüleim is. Remélem, hogy sikereimmel további dicsőséget szerezhetek Salgótarjánnak is.

AktuálisSalgótarjánösztöndíjNemzeti Tehetség Programversenykerékpár