2024.03.28, Csütörtök

Idén is tagja a Mátra a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot

mti

2017.03.12. 08:53

Idén három térségben rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen az erdei koncertek mellett szakvezetéses sétákkal, előadásokkal és tárlatokkal is várják az érdeklődőket.

Hirdetés

A rendezvénysorozat első eseményét a Kecskemét közeli Nyíri erdőbe és Lakitelek-Tőserdőn május 26. és 28. között, a Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyamát július 1. és július 9. között, a Muzsikál az erdő a Körösök völgyébent szeptember 29. és október 1. között rendezik meg Gyula térségében, Gyula-Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében.

 

A Muzsikál az erdő minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő értékeit. A tervezett helyszínek közé tartozik Tar, Szurdokpüspöki, Szentkút, Mátraalmás, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos, Gyöngyöspata, Kékestető és Galyatető

Az események fő célja az erdő és a művészet erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.


A rendezvények programjait szakvezetéses erdei séták, klasszikus zenei és népzenei erdei koncertek, természethez kötődő képzőművészeti kiállítások, erdei sport, kézműves gyermekprogramok és helyi termelők bemutatkozása is színesíti.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében.
    
 

AktuálisMátraSzentkútSzurdokpüspökimuzsikál az erdőerdei koncert