2024.07.18, Csütörtök

Bordélyházakat üzemeltetett Bécsben egy Nógrád megyei pár

mti

2016.12.17. 08:19

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 48 éves férfi és egy 27 éves nő ellen, akik négy bordélyházat tartottak fenn Ausztriában.

 

Sziliné Séber Anita, a Nógrád Megyei Főügyészség helyettes vezetője ismertette, a vádlottak 2009 óta álltak közelebbi kapcsolatban, a nő ekkor prostituáltként dolgozott Ausztriában. A későbbiekben elhatározták, hogy közösen üzemeltetnek bordélyházat Bécsben, hogy így jussanak jövedelemhez, és kölcsönből el is indították a vállalkozást.

Négy úgynevezett stúdiót üzemeltettek, amelyeknek mind a személyi, mind a tárgyi feltételeit ők biztosították. Kezdetben a nő és annak testvére is dolgozott prostituáltként, később a pár Nógrád megyéből és Magyarország más megyéiből felkutatott nőket foglalkoztatott. 

A négy bordélyházban 2010 és 2015 között mintegy ötven magyar nő dolgozott. Keresetük 50 százalékát át kellett adniuk a vádlottaknak, ezen felül fejenként napi 10 eurót kellett fizetniük azért, hogy a bordélyházakban lakhattak, havi 20 eurót az internet használatáért, továbbá maguknak kellett fizetniük az Ausztriába történő bejelentkezéssel, orvosi vizsgálattal kapcsolatos kiadásokat, valamint az ügyfelek megszerzése érdekében feladott hirdetések díjait is.

A vádlottak a szexuális szolgáltatások árait is pontosan meghatározták, a bevételekkel a prostituáltaknak napi szinten el kellett számolniuk, arról nyilvántartást kellett vezetniük. A bordélyházakat kamerával szerelték fel, és folyamatosan figyelték a nők tevékenységét. Egy-egy prostituált keresetéből havi szinten 3000-4000 euró bevételre tettek szert.

A főügyészhelyettes közölte, a Pásztói Járási Ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon lévő vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a bűncselekményből származó vagyon - három gépkocsi, ékszerek és több mint hétmillió forint - elkobzását indítványozta vádiratában.

AktuálisNógrád Megyei Főügyészségbordélyház