2024.04.18, Csütörtök
Véget ért a „Legyen a sport a szenvedélyed!” programsorozat Nógrád megyében

Véget ért a „Legyen a sport a szenvedélyed!” programsorozat Nógrád megyében

police.hu

2017.05.04. 09:27

A rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya Balassagyarmaton a Városi Sportcsarnokban 2017. április 28-án rendezte meg a „Legyen a sport a szenvedélyed!” elnevezésű sportversenyek döntőjét.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által - a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával - megvalósított „A biztonság kedvéért …!” című projekt részeként a megye általános- és középiskolásai számára szervezett versenyeket annak érdekében, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak a sportolásra.

Az elmúlt év sikerei, valamint a Pest és Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályai közötti kiváló szakmai együttműködésnek köszönhetően a rendezvényre a váci középiskolákból is érkeztek sportolni vágyó fiatalok. A versenyeken az Illyés Gyuláné Készségfejlesztő Iskola is képviseltette magát egy csapattal. A kiírás szerint a vendégcsapatok részt vettek ugyan a pontozásos rendszerben, az erejüket összemérték a Nógrád megyei sportolókkal, azonban a helyezések sorrendje a nevező csapatok között dőlt el.

 

A rendezvényt Dr. Fekete Csaba rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese nyitotta meg, aki köszöntötte a pedagógusokat és gyermekeket. Elmondta, hogy a sportolás nem csupán az egészségmegőrzés szempontjából fontos, hanem olyan élményeket ad, melyek más módon nem élhetők át. Mindezek mellett a stressz-oldás és a biztonság szemszögéből is jelentős szerepe van. Ezért is fontos ez a programsorozat.

 

Ezt követően a különböző helyszíneken az általános iskolák 5. osztályos tanulói elkezdték a sor- és váltóversenyt, a középiskolások a kispályás labdarúgó, valamint a röplabdamérkőzéseket. A fekve nyomásban résztvevő diákok a szigorú mérlegelés után láttak neki a küzdelemnek.

Az 5. osztályosok sor- és váltóversenyének döntőjében elért eredményeikért járó díjakat Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át, aki megköszönte a gyermekek sportszerű részvételét. 

A versenyen első helyezést a Salgótarjáni Általános Iskola Dornyai Béla Tagiskolájának csapata érte el. A további helyezéseket - rendkívül szoros pontszámokkal - a Nógrádkövesdi Általános Iskola, a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola, valamint a salgótarjáni Illyés Gyuláné Készségfejlesztő Iskola csapatai között osztották ki.

A középiskolák közötti versenyszámokban szép eredményt értek el a váci középiskolák meghívott csapatai. Röplabdában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum fiú csapata és a salgótarjáni Kereskedelmi Szakközépiskola lány csapata nyert. A kispályás labdarúgásban pedig a fiúk között a balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Gimnázium játékosai, lányok között a Szondi György Szakközépiskola játékosai remekeltek.

A fekvenyomásban a balassagyarmati Szondi György Szakközépsikola és a Szent- Györgyi Albert Gimnázium diákjai bizonyultak a legerősebbeknek.

A fiatal versenyzők a megérdemelt díjakat Csík Csaba rendőr alezredestől, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetőjétől vehették át.

Galéria

Helyi hírekNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságBalassagyarmatLegyen a sport a szenvedélyed!