2024.05.11, Szombat
Közbiztonsági referensek továbbképzését tartották Nógrád megyében

Közbiztonsági referensek továbbképzését tartották Nógrád megyében

nograd.katasztrofavedelem.hu

2018.03.28. 22:00

Közbiztonsági referensek továbbképzése zajlott a napokban a Balassagyarmati Polgármesteri hivatalban.

A képzést Győri Ferenc tűzoltó alezredes, a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője nyitotta meg, kiemelte mennyire fontos szerepet töltenek be a közbiztonsági referensek a katasztrófavédelem és az önkormányzatok közötti kapcsolattartásban.

A megnyitó után Dobrocsi Zoltán tűzoltó alezredes, a kirendeltség iparbiztonsági felügyelője tartott előadást a veszélyes üzemekkel, valamint a veszélyes áruk szállításával, szabályozásával kapcsolatban, majd ez után újból Győri Ferenc tűzoltó alezredes kapott szót.

A felügyelő a közbiztonsági referensek szerepéről, feladatairól és funkciójukról tartott prezentációt, kiemelve a szoros kapcsolattartás szerepét a referensek és a katasztrófavédelem között, továbbá beszélt a Vis Maior eljárások rendjéről, a szabályairól, a kéményseprő szolgáltatásról, a tavaszi árvízi felkészülésről, valamint a szabadtéri tüzek megelőzéséről.

AktuálisNógrád megyetovábbképzésszabadtéri égetésKözbiztonsági referensBalassagyarmati Polgármesteri hivatalkéményseprő szolgáltatásárvízi felkészülés