2024.07.18, Csütörtök

Thürmer Gyula a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje Salgótarjánban

2016.01.07. 08:27

Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke indul a párt jelöltjeként Salgótarjánpolgármesteri posztjáért - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón a városban.

Thürmer Gyula pártja önálló jelöltjeként indul a február 28-i polgármester-választáson. A Magyar Munkáspárt azért döntött személye mellett, mert országos jelentőségű kérdésnek tartják, hogy ki irányíthatja a megyei jogú várost.
"Salgótarjánban szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott" - fogalmazott  a pártelnök, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban erről közvélemény-kutatást is végeztek a városban.
Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Munkáspárt 1990 után több cikluson keresztül is részt vett Salgótarján irányításában, szerinte a mai gondok egy része is ebből az időszakból származik.
"Friss erőre van szükség Salgótarjánban, hiszen az intézményeket elvitték, az ipar leépült, fiatalok nélkül maradt a város és a megye is. Azt szeretnénk, ha Salgótarján sorsáról nem párt- és érdekcsoportok döntenének, hanem a helyiek" - fogalmazott Thürmer Gyula. 
Kifejtette, hogy megválasztása esetén népi dolgozói fórumot hozna létre és a helyiek megkérdezése nélkül nem döntene a fontos kérdésekben. A fejlesztési elképzelések közül a munkahelyteremtést nevezte a legfontosabbnak, valamint a felsőfokú képzés újraindítását.     Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert Dóra Ottó, Salgótarján 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015. november 29-én elhunyt.

mti

fotó: mandiner.hu

Galéria

Helyi hírekSalgótarjánpolgármester-választásThürmer GyulaMagyar Munkáspárt