2024.06.17, Hétfő

tűzgyújtási tilalom

Nógrád megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el szombattól

2022.02.28

Helyi hírek

A csapadékszegény időjárás miatt szombattól a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendelt el Nógrád megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Hajdú-Bihar megyében, és fennmarad a korábban elrendelt tilalom Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

Tűzgyújtási tilalom van Nógrád megyében

2020.04.03

Helyi hírek

A kijárási korlátozás idején szabadterületi égetés nem végezhető.

Feloldották a tűzgyújtási tilalmat Nógrád megyében

2017.09.14

A földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és a fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli külterületi ingatlanokra június 20-tól elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat szeptember 12-én azonnali hatállyal feloldotta.

Továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom

2017.03.31

A szabadtéri tüzek február harmadik hetétől jelentkeznek Nógrád megyében, s noha március 3-án a földművelésügyi miniszter tűzgyújtási tilalmat rendelt el – továbbra is igen magas számban vonulnak a tűzoltók ilyen jellegű káresetekhez. A megye tűzoltóit csak idén már több mint kétszáz alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez, s a statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen esetek többsége emberi gondatlanságra vezethető vissza.