2024.03.19, Kedd
Nógrád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól
Illusztráció, unsplash.com

Nógrád megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom szeptember 20-tól

MTI

2022.09.20. 18:14

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében - Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban - marad érvényben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

A fokozott tűzveszély időszak elmúltával, keddtől a tűzgyújtási tilalom megszűnik Budapesten, továbbá Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Fejér, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Veszprém megyében.

Ugyanakkor a magas kockázat és a szeles időjárás szárító hatása miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében továbbra is tilos tüzet gyújtani - jelezték.

A Nébih felhívta a lakosság figyelmét, legyenek fokozottan körültekintőek, ugyanis Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni - olvasható a hivatal közleményében.

Helyi hírekNógrád megyetűzgyújtási tilalom