2024.06.17, Hétfő

A szabadtéri koncerteké a főszerep a salgótarjáni dixieland fesztiválon

2016.05.02. 14:35

Idén a szabadtéri koncertek dominálnak a péntektől vasárnapig tartó 32. salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.

Idén a szabadtéri koncertek dominálnak a péntektől vasárnapig tartó 32. salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztiválon, amelyen fellép többek között a Molnár Dixieland Band és Berki Tamás is.

Tóth Csaba fesztiváligazgató elmondta, tavaly jól sikerült a salgótarjáni zenekarok bemutatkozása, ezt idén is megismétlik. Péntek délután a Marching All Over The Town és a Salgótarjáni Majorett Csoport hagyományos felvezető programja után lép fel a Fő téri szabadtéri színpadon Németh Anna és a Lakatos Ürge Jazz Band, valamint a legendás Front Band ezúttal a gitáros Alapi István nélkül.
A péntek este színházi produkcióval folytatódik, ezúttal Frank Sinatra A hang című előadását láthatják a nézők Vastag Tamás, Szomor György és Gubik Petra főszereplésével. 
Szombaton rendezik a szabadtéri visegrádi gálát a Fő téren. Műfajilag érdekességnek nevezte a fesztiváligazgató, hogy három dixielandet játszó zenekar - a Molnár Dixieland Band, a cseh Zakoplaho Dixieland és a szlovák BB Dixieland Band mellett fellép egy latin dzsesszt játszó lengyel együttes is, a Tango Conspiration. 
Tóth Csaba kiemelte, a Molnár Dixieland Band neve összeforrt a salgótarjáni fesztivál történetével, mert 1984-ben még közösen szervezték az első programot a szegedi zenekarral. Az est szólistája, egyben a szombati gála műsorvezető-házigazdája Berki Tamás lesz, aki Salgótarjánban ünnepli majd 70. születésnapját.
A 32. Nemzetközi Dixieland Fesztivál programját spirituális gospel koncerttel zárja a Four Fathers Énekegyüttes a Szent József-plébániatemplomban vasárnap délelőtt.

forrás: mti / mazene.hu

Galéria

KultúraNemzetközi Dixieland FesztiválMolnár Dixieland BandBerki Tamás