2024.07.20, Szombat

Országos hírek

Ismét lesz "Retró véradás" az ország 15 pontján

2023.08.31

Ismét megtartja "Retró véradás" elnevezésű programját az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ): az immár hagyományosnak számító rendezvényre szeptember 2-án, 4-én és 5-én, országszerte 15 helyszínen várják a véradókat.

Csökkenti a várakozási időket az új járóbeteg-időpontfoglalási rendszer

2023.08.29

A folyamatok gördülékenyebbé tételével jelentősen csökkenhetnek a várakozási idők a járóbeteg-ellátásban - jelentette ki a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára az országos elektronikus járóbeteg-időpontfoglalási rendszer bevezetéséről tartott keddi sajtótájékoztatón, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.

Augusztus utolsó hétvégéjén is kitart a kánikulai idő

2023.08.25

Augusztus utolsó hétvégéjén is kitart a kánikulai idő, szombaton és vasárnap a legmelegebb órákban akár 32-38 Celsius-fok is lehet, és csak néhol fordulhat elő zápor-zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra

2023.08.23

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A héten folytatódik a kánikula, a hétvégén nő a záporok, zivatarok esélye

2023.08.21

A héten folytatódik a kánikula 29 és 36 Celsius-fok közötti maximumokkal, majd a hét végén nő a zápor, zivatar esélye, vasárnap már többfelé kell csapadékra számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Egyre nagyobb szakmai erőt mutat fel a Duna Group Szabadegyetem - képes összefoglaló

2023.08.17

Idén még inkább megmutatkozott a Duna Group által képviselt minőség és szakmaiság, amit a hallgatók és az egyetemek visszajelzései egyaránt igazolnak.

Magyarország Legszebb Borbirtoka a Götz Pincészet - birtokbejárás videók

2023.08.15

Az ország első Borkirálynője fogadta Magyarország Legszebb Birtokának zsűrijét a hercegkúti Gombos-hegyi pincesoron, ahol a Götz család pincészetét tekintették meg. A Borbirtok kategória támogatója az Agro Masters Hungary Kft - számolt be róla az agrotrend.hu.

Visszatér a napos, meleg idő a hétvégén

2023.08.11

Visszatér a napos, meleg idő a hétvégén, vasárnap a legmelegebb órákban akár 31 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség

2023.08.09

Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség: a rekordkísérlet során augusztus 19-én egy időben csaknem 40 fürdőben vehetnek részt vízipisztolycsatában a vállalkozó kedvűek.

A héten egyre melegebb és naposabb idő várható

2023.08.07

A hét elején még többfelé felhős idő lesz egy-egy záporral, zivatarral, de a későbbiekben egyre melegebb és naposabb idő várható - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Több hullámban érkezik eső, zápor, zivatar a hétvégén

2023.08.03

Több hullámban érkezik eső, zápor, zivatar a hétvégén, a zivatarok környezetében a szél viharossá is fokozódhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

FruitVeb: A közepesnél is gyengébb szilvatermés várható idén

2023.08.01

A közepesnél is gyengébb, 40-50 ezer tonnás szilvatermés várható idén Magyarországon - olvasható a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács honlapján kedden közzétett összefoglalóban.

Elindult a pótfelvételi eljárás

2023.07.28

A pótfelvételi ponthatárait augusztus végén hirdetik ki.

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

2023.07.26

Több fürdő kedvezményes belépővel és hosszított nyitva tartással fogadja a fürdőzni és bulizni vágyókat, egyes helyszínek akár hajnal háromig is nyitva lesznek.

Utazási kedvezmény és MÁV Karrierjárat a Művészetek Völgye fesztiválon

2023.07.24

A Művészetek Völgye egy tíznapos, összművészeti fesztivál, ahol a koncertek és a balaton-felvidéki környezet mellett az érdeklődők 10 napon át részesei lehetnek egy igazi alkotó közösségnek.

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

2023.08.30

Az október-novemberi érettségi vizsgákra szeptember 5-ig lehet jelentkezni - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.

Záporokkal, zivatarokkal érkezik a hőségnek véget vető frontrendszer

2023.08.28

A hét elején záporokkal, zivatarokkal érkezik a hőségnek véget vető frontrendszer, a szél helyenként élénk lehet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Ötödik alkalommal hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot

2023.08.24

Ötödik alkalommal hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot, amelyre immár öt kategóriában várják a professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit szerdától október 23. éjfélig.

Augusztus 28-ától több vonalon változik a vonatok menetrendje

2023.08.22

Augusztus 28-ától több vonalon változik a vonatok menetrendje, a legfontosabb újdonság, hogy Debrecent és Egert napközben kétóránként közlekedő InterRégió-járatok kötik össze - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Agrometeorológia: napos, meleg, száraz idő segíti a nyári növények érését

2023.08.18

A héten még szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, majd a jövő hét nagyobb részében többnyire napos, meleg, száraz idő segíti a nyári növények érési folyamatait - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat agrometeorológiai elemzésében.

Történelmi időutazás Táborfalván: katonai parádéval ünneplik a honvédség születésnapját

2023.08.15

Idén immáron 8. alkalommal, szeptember 16-17. között rendezik meg Táborfalván a HMFEST Military Fesztivált, ahol a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára, az idén 175 éves Magyar Honvédség történelmét és hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők a különböző programok és látványos bemutatók keretében.

MÁV: idén is folytatódik az egyeskocsi-teherfuvarozás támogatási programja

2023.08.14

A vasúti áruszállító vállalatok az egyeskocsi-teherfuvarozás ellátása érdekében idén 6,4 milliárd forint állami támogatásban részesülhetnek pályázat útján; a forrást az Energiaügyi Minisztérium (EM) biztosítja - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Szeptemberig lehet jelentkezni a felnőtteknek szóló mintegy 180 szakmai képzésre

2023.08.10

Szeptemberig lehet jelentkezni a felnőtteknek szóló szakmai képzésekre, az érdeklődő 25 év felettiek mintegy 180 szakma közül válogathatnak, a kamara kisokos összeállítással segíti a szakmaválasztást - hívta fel a figyelmet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

A 4,5 milliárd forintot is meghaladhatják a múlt heti viharkárok

2023.08.08

Rekordösszegű, akár a 4,5 milliárd forintot is meghaladó kárrendezéssel számolhatnak a biztosítók a múlt heti viharok miatt - tájékoztatta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-t.

Vasútfejlesztési stratégia: tíz év alatt újulna meg a pályahálózat és a járműpark

2023.08.04

A szaktárca átfogó vasútfejlesztési programot terjeszt a kormány elé.

Tízfiókás szalakóta-fészekaljat találtak Magyarországon

2023.08.02

Rekordnak számító, tízfiókás szalakóta-fészekaljat találtak a Felső-Kiskunságban a Madártani Egyesület munkatársai.

Rekordszámú fehérgólya-fiókát gyűrűztek idén az állatvédők

2023.07.31

Rekordszámú, több mint ezerháromszáz fehérgólya-fiókát gyűrűztek meg idén az állatvédők az ország 17 vármegyéjében.

Elkészült a hazai kötöttpályásjármű-stratégia

2023.07.27

A stratégia tartalmazza a hazai és a nemzetközi forgalom kiszolgálásához szükséges újonnan beszerzésre kerülő járművek listáját.

Kelet felé tart a hidegfront

2023.07.25

Kedden több hullámban várhatók nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok, amelyek nagy eséllyel rendszerbe is szerveződnek.

Magyar diákok nyertek a nemzetközi üzleti versenyen

2023.07.21

Első alkalommal sikerült magyar csapatnak diadalt aratnia az Európai Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által immár 9. alkalommal megrendezett High School Business Challenge versenyen - közölte a Pénziránytű Alapítvány pénteken az MTI-vel.