2024.06.20, Csütörtök
Egy forradalmian új gasztro-turisztikai attrakció van kialakulóban Tokaj-Hegyalján
Fotók: MyWine

Egy forradalmian új gasztro-turisztikai attrakció van kialakulóban Tokaj-Hegyalján

MyWine

2022.10.27. 13:15

Egyedülálló módon, a kulisszák mögül követhető végig a bor készítésének teljes folyamata. Bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját nevével ellátott borát is kézhez veheti.

A Brancson debütáló MyWine olyan borkedvelő fogyasztóknak szól, akik, habár személyesen a szőlő nevelésében, szüretelésében nem tudnak részt venni, de örökbefogadóként a munkafolyamatokról szóló rendszeres tájékoztatások által és a dűlőtúrán való részvétellel olyan borhoz juthatnak, amelyben mind a termelőnek, mind a fogyasztónak a lelkesedése benne van - derült ki a MyWine lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

 

 

A MyWine hitvallása szerint a világon sok kiváló bor létezik, de a legkülönlegesebb az, amelyikhez személyesen is kötődünk.

Mint írják, a program lényege, hogy örökbe lehet fogadni egy szőlőtőkét, amire névvel ellátott bilétát helyezünk, illetve jár mellé egy oklevél is elektronikus formában. Lehetőség van arra is, hogy a palackon a saját név szerepeljen. A dűlőtúrán keresztül megismerhető a tokaj-hegyaljai borvidék, a borászat és betekintés nyerhető a kulisszák mögé. Így fáradozások nélkül, mégis az aktuális munkafolyamatokról rendszeresen tájékozódva lehet bort „készíteni”.

Kétféle bor közül lehet választani, egy édes és egy száraz tokaji klasszikus borfajta szerepel a csomagajánlatokban. A borbank szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a bor a palackozástól számított további 1 évig megfelelő körülmények között legyen tárolva és igény szerinti időpontban kerülhessen kiszállításra.

 

 

Ezáltal a Magyarországon még kevésbé ismert, de számos országban már jól működő CSA (Community Supported Agriculture) vagyis Közösség által támogatott Mezőgazdasági program is megvalósul, melynek lényege, hogy a fogyasztó ismeri az élelmiszer eredetét, készítőjét, ezáltal kialakul a fogyasztó és a termelő közötti bizalom. Kiemelték:

A MyWine alapítói nem kisebb célt tűztek ki, mint azt, hogy országszerte követői legyenek a kezdeményezésnek, szeretnének bevonni az ország más borvidékeiről fiatal törekvő, eredményekkel rendelkező borászatokat, hogy azok önállóan működve, de együtt egységesen hozhassák létre a MyWine Hungaryt, egy országos borászati és turisztikai attrakciót.

 


További részletek a MyWine-ról:

Facebook: https://www.facebook.com/MyWineTokaj
Bemutatkozó kisvideó a programról:
 


Adatlap: https://brancskozosseg.hu/gasztronomia/mywine-vegyel-reszt-sajat-borod-elkesziteseben

 

 

Galéria

Országos hírekborászatTokajborMyWineHegyalja