2024.04.19, Péntek
Esztergomba várják a legjobb tájfutókat, közel 1300-an neveztek az ob-ra

Esztergomba várják a legjobb tájfutókat, közel 1300-an neveztek az ob-ra

mti

2022.09.14. 10:20

A magyar versenyzőkön mellett Szlovákiából, Romániából, Belgiumból, Portugáliából és Ukrajnából érkeznek résztvevők.

Hirdetés

Ezen a hétvégén 2022. szeptember 17-18-án kerül megrendezésre 2022. évi Tájékozódási Futó SUZUKI Országos Rövidtávú Váltóbajnokság Esztergom városában. A bajnokságokat a Homokbucka Egyesület és a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete rendezi.

Az első napon szombaton 9 órai kezdettel a selejtező futamok kerülnek lebonyolításra főként lakótelepi környezetben, és a Bazilika környékére fognak célba érni a versenyzők. Délután 14.30-tól a döntő futamok kerülnek lebonyolításra amikor az igazi belváros lesz a versenyterület és a Bazilika előtti terültre fognak célba érni a tájfutók.

A bajnokságon 14-85 év közötti versenyzők állnak rajthoz. A magyar résztvevők mellett Szlovákiából, Romániából, Belgiumból, Portugáliából és Ukrajnából érkeznek tájfutók. A bajnokságra közel 1300 versenyző nevezett.

Másnap vasárnap 10 órai kezdettel a váltóversenyre kerül sor, aminek a versenyközpontja a Duna parton az Erzsébet park lesz. Itt az Egyesületeknek 3-4 fős váltókat kell kiállítani különböző korosztályokban. Az adott kategóriákban a versenyzők egyszerre rajtolnak, majd az a váltó lesz a bajnok, akinek az utolsó embere a leghamarabb érkezik be a célba.


A kétszeres ifjúsági Európa-bajnok is az esélyesek között

A felnőtt bajnoki címekért nagy csata várható, ugyanis a felnőtt mezőny mellett ide nevezett az idei junior világbajnokság sprintváltó számában ezüstérmes magyar csapat minden tagja. Így a nőknél arra is van esély, hogy a mindössze 17 éves Máramarosi Rita legyen a bajnok, aki kétszeres ifjúsági Európa-bajnok is a sprint számban. A férfiaknál a junior csapat legerősebb tagja, Bujdosó Zoltán próbál majd visszavágni a címvédő Ormay Mihálynak - tavaly mindössze egy másodperc volt köztük az első két helyen.

A fiatalabb kategóriák közül a 15-16 éves serdülőkre lesz érdemes figyelni, ahol a fiúknál a nyári ifjúsági Európa-bajnokság első két helyezettje, Csoboth Márton és Felföldi Tamás fog ismét összecsapni, a lányoknál pedig az EB-n szintén aranyérmes Mikes Jankának kell kiköszörülnie a tavalyi csorbát, amikor rossz térképet vett el a rajtban, és emiatt nem tudta begyűjteni az OB-címet.

A felnőtt kategóriák küzdelmeit élőben fogjÁk közvetíteni, amely a verseny facebook oldaláról érhető el.

Országos hírektájfutás