2024.03.19, Kedd
Legszebb esküvői helyszínek a Mátra környékén

Legszebb esküvői helyszínek a Mátra környékén

2020.03.18. 12:22

Nógrád megye három kicsi faluja: Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Eresztvény mind más, de egyaránt különleges élményt nyújt a jegyeseknek.

Hirdetés

Budapesttől mindössze 100 kilométerre, a Mátra és a Cserhát hegyei között különleges esküvői helyszíneket találunk, ahol az életre szóló igen elhangozhat egy középkori várban; egy geológiai csodánál, uráli és macskabagoly hangjára vagy ferences szerzetesek által működtetett nemzeti kegyhelyen, ahol a híres, csodatevő Szentkút folyik.
 

Az esküvő rögtön egy világraszóló élménnyé válhat, ha a világörökség részén, Hollókőn kötjük, ahol számos helyszín választható a polgári esküvő szertartására. Tarthatjuk a szabadban, középkori várral a háttérben vagy éppen annak falai közt. Az egyházi esküvőnek a falu temploma meghitt körülményeket biztosít, a folytatás pedig igény szerint lehet hamisítatlan palóc lakodalom, néptáncosokkal vagy négycsillagos gasztronómiai élmény a falu Hollóköves bisztrójában vagy exkluzív hoteljében.

 

Egészen különleges természeti látványban lehet részünk, ha Mátraverebély-Szentkútra látogatunk, ahol a házasodni kívánó pár minden kívánsága teljesülhet ezen az erdővel körülölelt, varázslatos helyen. A csodatételeiről híres Szűzanyaszobor és a szentkúti forrás vize számtalan párnak segített már a gyermekáldásban, így igen gyakran fordul elő, hogy a férj-feleség rövid időn belül visszatér a ferences atyákhoz, de már a keresztelő szándékával.

 

A szabadban lehetőség van a polgári szertartás lebonyolítására, a bazilikában pedig római katolikus szertartás szerint adják össze a párokat a ferences szerzetesek. A lakodalomra egy 200 négyzetméteres konferenciaterem áll rendelkezésre, ahol az ünnepi menüt a helyi Szent Jakab Étterem szolgálja fel. A násznépet a Zarándokházban hotelminőségű, 27 darab saját fürdős szoba várja. 

 

Néhány kilométerrel odébb található Eresztvény, Salgó várával a háttérben, amely garantáltan természetközeli élményt nyújt a házasodni vágyóknak. A Geocsodák Parkjában történő polgári esküvőnél a Bükki Nemzeti Park valamennyi állata tanúként sorakozik föl, elbújva az erdőben, köztük a kivételes uráli és macskabagoly, akik gyakran hallatják a hangjukat. A 100 főt befogadó múzeum színháztermében teljes körű cateringszolgáltatást kaphat a násznép.

 

 

Galéria

Aktuálisesküvő HollókőEresztvényMátraverebély-Szentkút