2024.03.19, Kedd
Mélyszegénységben élő gyerekeknek gyűjt az evangélikus egyház
Illusztráció: unsplash.com

Mélyszegénységben élő gyerekeknek gyűjt az evangélikus egyház

MTI

2021.12.07. 15:48

Az evangélikus egyház - csatlakozva az akcióhoz - országos gyűjtést hirdet az ötletadó, mélyszegénységben élő nagycserkeszi és olcsvai gyerekek javára.

Hirdetés

Az evangélikus egyház a közleményében a gyűjtés céljaként azt jelölte meg, hogy "a mélyszegénységben élő nagycserkeszi és olcsvai gyermekek számára is kinyílhasson a világ". A kezdeményezéssel egyúttal arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy a járványidőszakban az idősotthonok és más bentlakásos intézmények lakóinak még nehezebb megküzdeniük a magánnyal.

Felidézték: az akció ötletét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, nagycserkeszi és olcsvai gyerekek adták, akik az ünnepre készülve karácsonyi képeslapokat készítenek a környék szeretetotthonaiban élő időseknek, hogy enyhítsék a járványhelyzet miatt különösen nyomasztó magányukat.

A kezdeményezéshez csatlakoztak az evangélikus iskolások, azt országos akcióvá bővítve. Csaknem 3000 iskolás rajzol evangélikus egyházi fenntartású intézmények - idősek otthona, támogatott lakhatási helyszín, rehabilitációs intézmény, pszichiátriai betegek otthona és bentlakásos hajléktalanotthon - több mint 3000 lakójának karácsonyi üdvözletet.

Az evangélikus egyház - csatlakozva az akcióhoz - országos gyűjtést hirdet az ötletadó, mélyszegénységben élő nagycserkeszi és olcsvai gyerekek javára. Az összegyűlt pénzből a gyerekek eljuthatnak színházba, moziba, múzeumba, élményfürdőbe vagy kirándulásra, olyan programokra, amelyek szerencsésebb helyzetben nevelkedő társaiknak mindennaposak. Ezzel pedig számukra is kinyílhat a világ - tették hozzá.

A szervezők a perselypenz.lutheran.hu/gyermeksziv oldalon január 6-ig várják az adományokat.

Országos hírekadománygyerekekegyház