2024.03.28, Csütörtök
Már több mint nyolcezer online nyelvvizsgát szerveztek
illusztráció - pixabay

Már több mint nyolcezer online nyelvvizsgát szerveztek

MTI

2021.01.07. 13:46

Jelenleg hat nyelvből - angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol - szerezhető online általános nyelvvizsga-bizonyítvány.

Hirdetés

A kononavírus okozta járványhelyzettel összefüggésben tavaly több mint nyolcezer online nyelvvizsgát szerveztek, és eddig hat vizsgaközpont adta be akkreditációs kérelmét a személyes érintkezés nélküli nyelvvizsgáztatáshoz - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett online nyelvvizsga népszerű volt, ezért beépült a feltételeknek megfelelő vizsgaközpontok általános gyakorlatába.

A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó megbízható azonosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása, és a vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó mástól származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe - ismertették.

Tudatták, hogy november közepéig öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt, decemberben pedig egy újabb központ jelentkezett az Oktatási Hivatalnál.

Jelenleg hat nyelvből - angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol - szerezhető online általános nyelvvizsga-bizonyítvány, emellett portugálból közgazdasági szaknyelvi vizsga is tehető.

Az akkreditált nyelvvizsgaközpontok és az elérhető nyelvek teljes listája az Oktatási Hivatal honlapján olvasható.

Országos hírekITMnyelvvizsgaszámítógépes nyelvvizsga