2024.07.18, Csütörtök

Lemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő Kutasón

2016.06.28. 13:45

Lemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő a Nógrád megyei Kutasón.

Lemondott egy vasárnap megválasztott önkormányzati képviselő a Nógrád megyei Kutasón. A faluban azért kellett új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert márciusban három tag indítványára feloszlatta magát a grémium. A lemondott Huszár Jánosné a kezdeményezők egyike volt, hármuk közül egyedül ő jutott be az új testületbe.

Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője elmondta, hogy a négy képviselő közül negyedikként bejutott független Huszár Jánosné nem élt mandátumával, mint ahogy a soron következő négy induló sem, így az öt szavazatot elnyert Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) vállalta a mandátum betöltését.
A 112 lakosú Kutasón vasárnap három jelölt közül a korábbi polgármestert, a független Noskó Sándor Gábort választották újra a falu vezetőjévé. A négy képviselői helyért tíz jelölt indult: nyolc függetlenként, kettő a Magyar Munkáspárt színeiben.
Március végén három képviselő azért kezdeményezte az önfeloszlatást, mert elvesztették a bizalmukat a polgármesterben. A döntést a testületben három igen szavazattal hozták meg, két nem ellenében.
A most bejutott Bencsik Gábor (Magyar Munkáspárt) polgármesterjelöltként is elindult a vasárnapi választáson, de nem kapott szavazatot.

forrás: mti

Galéria

Aktuálisönkormányzati képviselő