2024.09.08, Vasárnap
Balassagyarmat - Zene határok nélkül
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Balassagyarmat - Zene határok nélkül

MTI

2024.07.22. 09:10

A 37. "Zene határok nélkül" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig; a zenei oktatás mellett hat nyilvános hangversenyt is szerveznek - a részletekről a program művészeti vezetője tájékoztatta az MTI-t.

Ember Csaba elmondta: zongora, hegedű és fuvola szakokon lesz oktatás, az oktatók Matuz István Kossuth-díjas fuvolaművész, Kanyó András mestertanár, Eckhardt Gábor (zongora) és Banda Ádám (hegedű) Liszt-díjas művészek.
Először lesz az egykori növendék, Magyar Valentin Junior Prima Díjas, balassagyarmati Ifjú példakép a zongora kurzus tanára - tette hozzá. Az idei muzsikustábor résztvevője harminc, zenei  versenyeken nyertes vagy díjazott tehetség lesz. A kurzus rendezője a Balassagyarmati Dalegylet, társrendezője a foglalkozásoknak és hangversenyeknek helyet adó Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola.

Koncertek, hangversenyek július végéig

Szombaton este az EAR Együttes ad nyitóhangversenyt Sugár Miklós vezetésével, majd 24-én a muzsikustábor tanárai lépnek fel.
Magyar Valentin zongoraestje 26-án lesz, másnap a mohorai Tolnay Klári Emlékházban a muzsikustábor hallgatói adnak koncertet.
A vonós és fuvola tanszaki hangverseny 28-án délelőtt 11 órakor kezdődik, és 19 órától rendezik a zongora tanszak gálahangversenyét.
A muzsikustábor támogatói Balassagyarmat Város Önkormányzata, a Balassagyarmati Tankerület, a Fischer Iván Alapítvány, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola, és a Balassagyarmati Kórusalapítvány.

KultúraBalassagyarmatZene határok nélkül