2024.05.02, Csütörtök
70 éves a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság
police.hu

70 éves a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság

police.hu

2021.08.28. 09:00

Az évforduló alkalmából a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2021. augusztus 25-én a Balassagyarmati Városháza Dísztermében tartottak ünnepi megemlékezést.

Hirdetés

A Balassagyarmati Határőr Igazgatóság megalakulásának 70. évfordulóját ünnepelték Nógrád megyében a rendőrök és a meghívott vendégek.

A Balassagyarmati Határőr Igazgatóság 70 éve alakult meg. Az évforduló alkalmából a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2021. augusztus 25-én a Balassagyarmati Városháza Dísztermében tartottak ünnepi megemlékezést. - olvasható a police.hu-n

A rendezvényen megjelent vendégeket Csach Gábor Lóránt, Balassagyarmat város polgármestere, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és Éll Zoltán nyugalmazott határőr ezredes, a Határőr Nyugdíjas Tagozat képviselője köszöntötte. Beszédükben kitértek a nem is olyan régmúltra, emlékeztek arra az időszakra, amikor a határőrség működött és magas színvonalon látta el feladatát. A résztvevőknek felolvasták a távollévő Ferencsik Pál nyugállományú határőr dandártábornok, a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság volt igazgatója köszöntő levelét.

A program során a Nyugdíjas Határőr Tagozat tagjainak elismerés átadására is sor került. 

Magyarország belügyminisztere több évtizedes kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül 70. születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Éll Zoltán nyugállományú határőr ezredesnek.

Az elismerést dr. Horváth Ádám István rendőr ezredes, a Belügyminisztérium Személyügyi Főosztály vezetője adta át.

A volt határőrök előtt is tisztelegtek

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a volt Balassagyarmati Határőr Igazgatóság megalakulásának 70. évfordulója alkalmából díszkönyv emléktárgyat adományozott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság gondozásában lévő Nyugdíjas Határőr Tagozat részére, amelyet Novákné Koplányi Edit nyugállományú rendőr alezredes elnök vehetett át. A megyei rendőrfőkapitány életútja elismeréseként soron kívül előléptette nyugállományú rendőr zászlóssá Kovács Pál János nyugállományú határőr főtörzsőrmestert és Varga Norbert nyugállományú határőr főtörzsőrmestert.

A balassagyarmati volt határőrség épületén egy emléktábla jelzi, hogy milyen feladatokat is láttak el korábban az ódon falak között. Az ünnepséget követően a volt határőrök előtt tisztelegve koszorút helyezett el az emléktáblánál a Belügyminisztérium nevében dr. Horváth Ádám István rendőr ezredes, valamint dr. Béndek József nyugalmazott pénzügyőr altábornagy, a határőrség egykori parancsnoka.

 

Koszorúval emlékeztek meg

Elhelyezte továbbá a megemlékezés koszorúját dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Huszár Péter, Balassagyarmat város alpolgármestere, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és a rendőrkapitányságok vezetői, Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, dr. Havasi Zoltán nyugalmazott rendőr dandártábornok, Sándor Vilmos nyugalmazott határőr dandártábornok, Kiss Elemér rendőr őrnagy, a Balassi Rendvédelmi Egyesület elnöke, valamint Kurunczi Ferenc, a Határőr Nyugdíjas Tagozat képviseletében.

Az ünnepséget és koszorúzást követően a napot a Határőr Nyugdíjas Tagozat találkozója zárta, amelyen sor kerülhetett a kötetlen baráti beszélgetésekre.

KultúrarendőrségévfordulóünnepségBalassagyarmat