2024.04.26, Péntek

Brassói fesztiválon a Zenthe Ferenc Színház

Zenthe Ferenc Színház

2018.10.24. 09:49

Megtisztelő felkérésnek tesz eleget a Zenthe Ferenc Színház: a II. Magyar Színházfesztivál nyitóelőadásaként Brassóban mutatja be a Komámasszony, hol a stukker? című vígjátékát október 25-én, csütörtökön este.

Hirdetés

A salgótarjáni társulat egyetlen magyarországi színházként képviseli hazánkat a négynapos erdélyi fesztiválon, amelyre a szerbiai Újvidékről, valamint Marosvásárhelyről és Csíkszeredából is érkeznek vendég produkciók.

A Zenthe Ferenc Színház örömmel tesz eleget a felkérésnek, amely megtisztelő egy ilyen fiatal társulat számára – jelentette ki Simon Lajos, a salgótarjáni színház igazgatója, hozzátéve: a sikeres fellépésen túl igyekeznek újabb jó kapcsolatokat kiépíteni a határon túli magyar színházakkal, mint ahogy tették korábban a Kassai Thália Színházzal, a Zentai Magyar Kamaraszínházzal, vagy több szlovákiai és szlovéniai játszóhellyel.

A fesztiválon Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című, 2016 februárjában színre vitt vígjátékával méreti meg magát a Zenthe színház. A mindenkor időszerű mondanivalót magában hordozó előadás szerepeit Máté Krisztián (Cuki, az alvilági), Jakab Csaba (a Méltóságos), Borbiró András (Kiss, az intellektuel), Albert Péter (Márton, a vidéki), valamint a K. Müller szerepét ez alkalommal magára húzó Kántor Zoltán alakítja. A Halasi Imre által rendezett előadást a társulat korábban Salgótarjánban, Szécsényben, Pásztón, Bátonyterenyén, Kazáron, valamint több megyén kívüli, magyarországi színházban játszotta, fesztiválon ez alkalommal szerepelnek vele először.

A Zenthe Ferenc Színház 2016 őszén vett részt először színházi fesztiválon, akkor a budapesti Tháliában, a Vidéki Színházak Fesztiválján műhelyteremtő munkájáért fesztiváldíjat kapott a salgótarjáni teátrum.

 

 

KultúraSalgótarjánZenthe Ferenc SzínházKomámasszony, hol a stukker?Magyar Színházfesztivál