2024.03.28, Csütörtök

Nagy tapsot kapott a premieren az A Tündérlaki lányok

Zenthe Ferenc Színház

2017.03.29. 13:20

Nincs annál nagyobb ünnep a „szakmában”, mint a Színházi Világnapon tartani egy magyar klasszikus szerző, a mai kor emberének is üzenetértékkel bíró darabjának premierjét. A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színháznak ez adatott meg március 27-én este, amikor Heltai Jenő: A Tündérlaki lányok című művét állították színpadra Halasi Imre rendezésében.

Hirdetés

A színház legújabb előadása illik abba a sorba, amelyben klasszikus magyar szerzők közkedvelt darabjait mutatják be. A Liliomfi, a Kakuk Marci, a Szent Péter esernyője után az ez évi Színházi Világnapon Heltai Jenő A Tündérlaki lányok című keserédes vígjátékát állították az ezerfejű cézár elé. 


A világnap üzenetét, Isabelle Huppert francia színésznő gondolatait Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója tolmácsolta a Székfoglaló Premier Bérlet és a Surranó Bérlet nézőinek, majd bepillantást kaptak az apát korán elveszítő család életébe. 


Az eseményt követő szűk körű fogadáson Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere köszöntötte a színészeket és az alkotói stábot, s bejelentette a jelenlévőknek, hogy a színházterem és a kiszolgáló épületrészek fejlesztése is helyet kapott a Modern Városok Programja fejlesztési elképzelései közt. 
 

KultúraSalgótarjánZenthe Ferenc SzínházA Tündérlaki lányok