2024.07.18, Csütörtök

Már kaphatók a jegyek az ExperiDance: Nostradamus - Világok vándora salgótarjáni előadására

stkult.info

2017.03.13. 15:11

Az előadás a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban 2017. április 14-én 19.00 órakor kezdődik. Jegyek a jegy.hu-n és a JAMK jegypénztárában hétköznapokon 11-17 óra között megvásárolhatók.

Az ExperiDance tánctársulat merész lépésre szánta el magát: sok év után újra egy önfeledten bolondozós alkotást állít színpadra. A Nostradamus – Világok vándora igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át.

 

A világkörüli út hangulatfelelőse és idegenvezetője Ganxsta Zollee zenész-színész.

A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált. Nostradamus feleségét Rimár Izabella, az ExperiDance táncművésze alakítja. Az úton velük tart Nostradamus két tanítványa, a feleséggel mindig kacérkodó néma bűvész, és a mindig stréber mitugrász tanítvány is. Eljutnak Ausztráliába, Indiába, a gésák és szamurájok országába, Japánba. A spanyol virtust és az orosz jókedvet is megtapasztalják a főszereplők, sőt még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. A nagy utazás történelmi korokon is átível: Egyiptomban tanúi lehetnek Kleopátra és Julius Caesar szerelmének, találkoznak Kopernikusszal, Erdélyből Drakula miatt utaznak sietve tovább, Amerikában pedig Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon lelnek hazára a főhősök.

KultúraSalgótarjánJózsef Attila Művelődési KözpontExperiDance tánctársulatNostradamus - Világok vándora