2024.06.22, Szombat

Kövér kiakasztotta Dömsödit Salgótarjánban

2016.02.17. 13:31

Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson - mondta az Országgyűlés elnöke kedden a városban tartott sajtótájékoztatón. Pásztó polgármestere szerint politikai nyomásgyakorlás folyik Salgótarjánban.

Mint azt már korábban megírtuk, polgármester választásra készül Salgótarján, mivel az előző polgármester, Dóra Ottó elhunyt. A Jobbik mellett a Fidesz is mindent bevet a város megszerzéséért.

Kövér László elmondta, olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni, és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal. Úgy fogalmazott: az ő jelenléte is azt szeretné üzenni, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség által támogatott polgári kormány ott áll a salgótarjániak, ott áll Simon Tibor polgármesterjelölt mögött, és alig várja, hogy végre értelmes párbeszéd kezdődhessen a salgótarjáni polgármester és a kormányzat között.

Sajtótájékoztatóján azt is kifejtette, hogy Salgótarján 3 milliárd 250 millió forintnyi adósságtól mentesült a konszolidációs program keretében, amely program az önkormányzatok többségénél nemcsak az adósságállomány lenullázódását jelentette, de azt is, hogy százmilliós nagyságrendű fejlesztési források szabadultak fel.    

Kövér László arra is kitért, hogy Salgótarján 9,2 milliárd forintos uniós kerettel rendelkezik 2020-ig, és nem biztos, hogy a 2020-ban lezáruló európai uniós pénzügyi ciklus után jön még egy olyan időszak, amikor az Európai Unió "ilyen bőkezűséggel" osztja a felzárkóztatási forrásokat a tagállamoknak.
Mint mondta, ez a pénz nem érkezik meg egy az egyben a város számlájára, értelmes elképzelésekkel kell érte pályázni, de lehet, hogy ez az utolsó ilyen lehetőség, hogy Salgótarján ne szakadjon le véglegesen a többi megyei jogú várostól, "nem beszélve önmagával szemben támasztott jogos elvárásairól".

A házelnök szavaira így reagált kedd éjjeli Facebook bejegyzésében Dömsödi Gábor, Pásztó polgármestere: „a leghatározottabban vissza kell utasítanom azt a nyomásgyakorlást, amit Ön a demokratikus választás előtt megengedett magának, annak ellenére, hogy ez törvénytelen, demokrácia ellenes és hazafiatlan”.

A bejegyzésben kitér arra is, hogy „más országban az ilyen mondatok bűncselekménynek számítanak”, addig Magyarországon ezeket évek óta tétlenül hallgatja mindenki. 

forrás: mti, index

Galéria

Helyi hírekSalgótarjánPásztókövér lászlódömsödi gábor