2024.03.29, Péntek

Pisztoly OB Salgótarjánban

ST IPSC SE

2017.09.13. 09:26

A salgótarjáni lőtér ad otthont 2017. szeptember 30-án az idei IPSC lövészbajnokságnak.

Hirdetés

 

A harmadik Agria Kupa mint országos pisztolybajnokság szerepel a versenynaptárban. A júniusi salgótarjáni rendezvény nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a rendező már akkor is mindent megtett a magas színvonal érdekében. A magyar IPSC (a lövészet egyik dinamikus ága) versenyzői tehát nagy várakozással tekintenek szeptember utolsó hétvégéje elé.

Így vannak ezzel az ST IPSC SE versenyzői is. A csapat három fővel vesz részt a megmérettetésen, két divízióban. Pribilla László (production), Tímár Krisztián (standard) és Sólyom Olivér (standard) nagy elszántsággal várja az országos bajnokság kihívásait. Idén eddig harmincnál is több versenyen szerepeltek Európa-szerte a csapat tagjai, ami azt is jelenti, hogy felkészültek az itthoni megmérettetésre.

Természetesen nem lehet csak erre támaszkodva nekirugaszkodni a salgótarjáni küzdelemnek. A felkészülést és a ráhangolódást minden sportoló egyénileg, személyre szabottan végzi, a maga lehetőségeihez mérten. Mivel a versenyig nagyon kevés idő van hátra, kézenfekvő a kérdés az ST IPSC versenyzőihez: Ki hogyan készül?

 

Pribilla László: „Izgatottan várom az idei országos bajnokságot, az Agria Kupát. Szeretek a legjobbakkal lőni, sokat tanulok tőlük, és egyértelmű iránymutatást kapok ahhoz, hogy én is a legjobbak között lehessek majd. Ezen a versenyen mindig minden adott egy jó hangulatú megmérettetéshez, a többi csak rajtam múlik. Az erőnléti és mentális felkészülésemet most tengerszint feletti 3600 méteres magasságon intéztem. Meglátjuk, mire volt elég a jetikkel szárazolni.”

Tímár Krisztián: „Idén ez lesz az első Agria Kupám, az előzőn a moszkvai puska VB miatt nem tudtam ott lenni. Majdnem két hónap kihagyás után az OB lesz az első nagy versenyem. Sajnos edzeni csak pár alkalommal tudtam, így igen nagy izgalommal vágok neki a megmérettetésnek. Visszatérek a régebbi, jól bevált lőszerhez, és remélem, hogy így nem lesz technikai akadálya a jó szereplésnek. Bízom magamban, a csapatban és természetesen a szervezőkben is, hogy színvonalas versennyel nyitjuk az őszi szezont.”

Sólyom Olivér: „Én nagyon szerettem az eddigi Agria Kupákat. Arra számítok, hogy a mostani verseny nem lesz egyszerű menet, már csak azért sem, mert a lövők színe-java benevezett. Éppen ezért az én felkészülésem az alapok átismétlésével kezdődött. Mesteredzőmmel úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a kezdetekhez, és ott kezdjük a hibáim kijavítását. Heti két-három alkalommal lőtérre járok, és mindennap legalább kétszer a főbb mozdulatokat tanítgatom az izommemóriámnak. A mentális felkészülésem pedig egyszerű agyjáték a nyugodtság, a higgadtság gondolatkörében, közben néha el is alszom. Szóval, van dolog bőven.”

KitekintőSalgótarjánPisztoly OBIPSC lövészbajnokságAgria Kupa