2024.07.15, Hétfő
Döntöttek a szurkolók: a farkas lett a HE-DO B.Braun Gyöngyös hivatalos kabalafigurája

Döntöttek a szurkolók: a farkas lett a HE-DO B.Braun Gyöngyös hivatalos kabalafigurája

nogradhont.hu

2019.01.10. 08:00

Elsöprő fölénnyel választották meg a HE-DO B.Braun Gyöngyös kézilabdacsapat szurkolói a klub hivatalos kabalaállatának a farkast. A város címerében is megtalálható állat vetélytársa a vadmacska és a kerecsensólyom volt. A kabalára egy hónapig szavazhattak a GYKK hivatalos Facebook-oldalán.

– Ahogy a farkasok, úgy mi is csapatban dolgozunk, így nagyon örülök annak, hogy szurkolóink ezt az állatot választották csapatunk kabalaállatának – mondta Németh Tamás, a HE-DO B.Braun Gyöngyös csapatkapitánya.

Az NB I-ben vitézkedő gárda szurkolói egy hónapig szavazhattak a csapat kabalaállatára, ami a jövőben természetesen jelentős szerepet tölt majd be a klub életében. A Gyöngyös város címerében is megjelenő állatot elsöprő fölénnyel választották meg hivatalos kabalaállatnak, vetélytársai, a vadmacska és a kerecsensólyom labdába sem tudtak rúgni.

– Kimondottan passzol csapatunk karakteréhez a farkas. Láttam már élőben ilyen állatot, remekül tudnak együttműködni egymással. Egy kabalafigura minden csapatnak jót tesz, általa a gyerekek is közelebb tudnak kerülni az adott gárdához. Minden nagy csapatnak van kabalafigurája, mi egyelőre kis-nagycsapatként szeretnénk ehhez a körhöz tartozni. Egy kabala a csapat reklámértékét is növelheti, ahogy ezt például Amerikában is láthatjuk – mondta a balszélső.

– A térség egyik jelentősebb vállalkozásaként a HE-DO Kft. már a tavaly augusztusban megkötött 3 évre szóló névadó szponzori szerződés aláírásakor is azt hangsúlyozta, hogy egy közösségépítő folyamat élére szeretne állni. Ennek következő lépése egy kabalaállat megtalálása volt a csapatnak. Tengerentúli példák állnak előttünk, hogy egy klub életében megjelenő kabalaállat milyen plusz érzelmi töltetet, lelkesedést és összetartó erőt tud nyújtani a játékosoknak és a szurkolóknak. A Gyöngyös város címerében is látható farkas kabalaállatnak való választása reményeink szerint még nagyobb lendületet tud adni a bajnokságot a farkasokra jellemző harciassággal és kitartással kezdő HE-DO B.Braun Gyöngyösnek – mondta Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezető igazgatója.

– Nagyon örülök, hogy szurkolóink a felkínált lehetőségek közül Gyöngyös címerállatát, a farkast választották csapatunk kabalaállatának. A farkasok csapatban legyőzhetetlenek. Bízom benne, hogy megjelenésével csapatunkat is ez a győztes mentalitás jellemzi majd minden mérkőzésén – mondta Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös arculatába belépő kabalával együtt a jövőben számos új és izgalmas aktivitás érkezik az együttes életébe.

– Ennek egyik első lépése, hogy a Farkas vezetéknevű vagy keresztnevű szurkolóink személyazonosságuk igazolása után a 2018/2019-es évad második felének első hazai mérkőzését ingyen tekinthetik meg a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban február 9-én a Dabasi KC VSE ellen – mondta Nagy Attila klubelnök.

KirakatGyöngyösHe-Do Kft.

Ajánljuk még