2024.02.26, Hétfő

Heves Megyéért kitüntető díjban részesült a gyöngyösi Bori Mami étterem csapata

nogradhont.hu

2018.10.01. 11:42

Heves Megyéért kitüntető díjat adtak át a gyöngyösi Bori Mami étterem csapatának pénteken délelőtt az egri megyeházán. Az elismerést a Heves Megyei közgyűlés elnöke, Szabó Róbert, valamint alelnökei, Tóth Csaba és Dr. Bényi Szabolcs Tamás adta át Dobróka Tamásnak, a Bori Mami étterem egyik tulajdonosának.

Hirdetés

Az ünnepségen elhangzott: az 1992-ben alapított elismeréssel a közgyűlés azok munkáját ismeri el, akik az oktatás, a kultúra, a művészeti élet, az egészségügy, a sport és a civil élet területén kiemelkedő színvonalú munkájukkal hozzájárultak a megye jó hírnevének öregbítéséhez. A gyöngyösi Bori Mami étterem csapatát a díjra Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, és Orosz Bálint János, a Heves Megyei Közgyűlés képviselője terjesztette fel.

A 2014-ben alapított Bori Mamit az ország legjobb 100 magyar étterme-, és az 5 legjobb magyaros étterme között tartják számon. 2017-ben és 2018-ban a budapesti Gourmet Fesztivál legjobb étterme lett. A Bori Mami étterem csapata néhány napja a nemzetközi Slow Food mozgalom legnagyobb rendezvényén, a milliós látogatottságot elérő torinói Terra Madre Salone del Gusto fesztivál történetében először megjelenő magyar országstandon a Mátrai borvidék gasztrokultúrájába vezette be hatalmas sikerrel a fesztiválozókat.

A Bori Mami étterem történetéről, a tulajdonosok hitvallásáról és az étteremmel kapcsolatos egyéb csemegékről ITT olvashatnak.

KirakatétteremGyöngyös

Ajánljuk még