2024.05.05, Vasárnap

HE-DO B.Braun Gyöngyös: népszerűsítik az egészséges életmódot, harcolnak a mellrák ellen

nogradhont.hu

2018.10.08. 09:44

A HE-DO B.Braun Gyöngyös-CYEB Budakalász elleni meccs előtt tartott sajtótájékoztatón a klubvezetés megerősítette azt az együttműködést a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi szervezetével, miszerint a csapat egy bajnoki meccsének teljes bevételét a helyi szervezetnek ajánlja fel a mellrák elleni küzdelem jegyében.

– Egyesületünk céljai között régóta szerepel, hogy mindennapos sportolási lehetőséget tudjunk biztosítani a gyöngyösi fiataloknak. Emellett olyan képességet is szerettünk volna kifejleszteni bennük, amik a mindennapi élethez hasznosak, az egészséges életmódra tanítja őket. Egyesületünk elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítése mellett, ezért rendszeresen részt veszünk a szüreti futásokon, a véradásokon, és ezért támogatjuk immár második éve a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetét minden év októberében a mellrák elleni küzdelemben egy bajnoki meccs teljes bevételével – mondta Nagy Attila, a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának klubelnöke október 6-án.

– Nincs elég korán felhívni a fiatalok figyelmét erre a betegségre, a megelőzés fontosságára és az egészséges életmódra – magyarázta a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetének elnöke meghatódottan köszönte meg a HE-DO B.Braun Gyöngyös felajánlását.

– Ez az esztendő a családok éve a rákellenes ligánál. Mi is úgy véljük, hogy a gyerekek figyelemfelhívása az egyik legfontosabb küldetésünk. Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában október 16-án sportnapot szervezünk a gyerekeknek, ahol próbáljuk a gyerekeken keresztül rávenni a szülőket és nagyszülőket, hogy mozogjanak. Ennek nagyon fontos szerepe van a rák megelőzésében és baj esetén a gyógyulásban is. A csapat pénzbeli támogatásának hála az ilyen rendezvényeinkre több plakátot és szóróanyagot tudunk elkészíteni, így az egészséges életmód üzenete ezáltal több emberhez ér el – mondta Tóth Lászlóné.

Gyöngyösön október 12-én a Magyar Rákellenes Liga helyi alapszervezete figyelemfelkeltő sétát tart a mellrák ellen. A program egy megnyitóval és Dr. Gulyás Zoltán onkológus főorvos előadásával 17 órakor kezdődik a művelődési házban, a menet ezután indul el az intézmény elől.

KirakatGyöngyöskézilabdaHe-Do Kft.