2024.07.18, Csütörtök

Hetedszerre lesz favágó verseny Keszegen

2016.05.20. 06:37

Az Ipoly Erdő Zrt, az Andreas Stihl Kft és Keszeg Község Önkormányzata hetedik alkalommal szervezi meg a keszegi falunappal egybekötött favágó versenyt. Számos érdekes programmal várják az érdeklődőket. Lesz többek között láncfűrészes fafaragás, STIHL Timbersports bemutató, íjászat, erdészeti gépbemutatók, intarziakészítés, és a bognár foglalkozást is bemutatják.

A fakitermelés az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás. A STIHL Kft. küldetéstudata - a parlagfű irtása mellett - a kiemelkedően veszélyes fakitermelő munkát végző emberek biztonságára és balesetmegelőzésére irányul, ezért több mint tíz éve életre hívta azt az országjáró rendezvénysorozatot, melynek keretein belül bemutatásra kerülnek a biztonságos fakitermeléshez elengedhetetlen védőfelszerelések és munkavédelmi ruházatok. Emellett 2001-óta évente megrendezésre kerül a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság is, melynek versenyszámai a gyakorlatban rutinszerűen végzett feladatok biztonságos, gyors és pontos végrehajtását modellezik. Az izgalmas, remek hangulatú versenyeknek köszönhetően állami erdőgazdaságok, magánerdő tulajdonosok, oktatási intézmények, valamint támogató önkormányzatok kaptak kedvet ahhoz, hogy országszerte önerőből regionális fakitermelő versenyeket szervezzenek.

2011-ben a STIHL Kft. azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ezeket a versenyeket egy országos versenysorozatba fogja össze. Ehhez egységes szabályok kialakítására volt szükség, meghatározásra kerültek a versenyszámok, valamint a pontozás alapelvei is. Végeredményképpen 2013-tól az országos döntőbe - öt regionális versenyen (elődöntőn) kvalifikálhatják magukat a legjobb csapatok. A versenyek lebonyolításában mind szakmai, mind anyagi támogatásukkal nagy szerepet vállalnak az állami erdőgazdálkodási részvénytársaságok.

Időpont: 2016. május 28.

Helyszín: Keszeg

Programok:
- KSM Héhalom Önkéntes Tűzoltók Egyesületének bemutatója, szalmabála oltás,
– Életkristály ásvány-ékszer bemutató, gyöngyfűzés,
– bognár foglalkozás bemutatása,- Szücsi Méz jóvoltából helyi készítésű mézek,
– intarzia készítés,
– drótkötélpálya gyerekeknek, íjászat,
- láncfűrészes fafaragás.

forrás: erdo-mezo.hu / stihl.hu / ipolyerdo.hu

Galéria

AktuálisKeszegfakitermelésStihl Kft.favágó verseny