2024.07.18, Csütörtök
Helyismereti gyakorlatot tartott hétfőn, kedden és szerdán a salgótarjáni és a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság Salgótarjánban és Palotáson.

 

A salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság három szolgálati csoportja a salgótarjáni Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium épületének sajátosságaival ismerkedett meg a hét elején, míg a pásztói hivatásos tűzoltók, a palotási általános iskola területén tartották meg helyismereti gyakorlatukat.

Az épületek sajátosságainak megismerésében az iskolák egy egy dolgozója működött közre, akik megmutatták kollégáinknak az áramtalanítás és a gázelzárás lehetőségei mellett a fali tűzcsapok és porral oltó készülékek elhelyezési pontjait, valamint a diákok és az iskola dolgozói számára kijelölt gyülekezőhelyeket, a tűzoltógépjárművek felvonulási területeit, az oltóvíz szerzésének lehetőségeit is. Kollégáink a tűzjelző központot, a menekülési útvonalakat és a tűzjelző készülékeket is megtekintették.

A hétfőn, kedden és szerdán megtartott helyismereti gyakorlatok célja, hogy amennyiben a jövőben esetlegesen káreset történik a létesítmények vonatkozásában, úgy kollégáink jóval hatékonyabban tudnak majd beavatkozni a megszerzett helyismeretnek köszönhetően.

forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu

Galéria

Helyi hírekSalgótarjántűzoltóságBorbély Lajos Szakközépiskolapalotási általános iskola