2024.04.27, Szombat
Megújították Balassagyarmat zöldterületeit
Illusztráció, unslpash.com

Megújították Balassagyarmat zöldterületeit

MTI

2023.12.21. 13:33

Befejeződött Balassagyarmat zöldterületeinek megújítása, a fejlesztésekre egymilliárd 403 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város önkormányzata a Széchenyi 2020 Program keretén belül kiírt Zöld város című pályázaton - erről a Nógrád vármegyei önkormányzat tájékoztatta az MTI-t.

Hirdetés

Az európai uniós támogatás segítségével a városi zöldterületek felújítása, kialakítása, önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek, valamint a mozi felújítása történt meg - írták a közleményben.

Mint ismertették, a projekt keretében sor került a Palóc liget, a Gregori park, a Hősök tere, a Ligeti sétány, az Ipoly holtág és az Ipoly parti zöldterületek felújítására, kialakítására, aktív rekreációs elemek, fasorok létrehozására.

Az összesen több mint 31 hektár területű új vagy felújított zöldfelületen tanösvények, játszóterek készültek, futópályát, kutyafuttatót alakítottak ki, új utcabútorokat telepítettek, illetve felújították a sétányokat.

Teljes körű belső felújításon esett át a Rákóczi fejedelem út 27. szám alatti, önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség, illetve átépítették a mozi elektromos hálózatát.

A Palóc ligetben teljes körűen megújult a Palóc Múzeum előtti tér a műemlék épülethez méltó megjelenéssel, harmonizálva a Civitas Fortissima térrel, az Ipoly holtág rehabilitációjával pedig egy különleges természeti környezettel rendelkező új közösségi színtér jött létre a városban - közölték.

Helyi hírekBalassagyarmatzöldterület fejlesztés