2024.04.29, Hétfő
Öszevont kutyás képzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök
Kép: police.hu

Öszevont kutyás képzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök

police.hu

2023.11.08. 16:57

A Diósjenőn megrendezett közös kutyás képzésen a Nógrád vármegyei rendőrökön kívül ezúttal a Készenléti Rendőrség és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület tagjai is részt vettek.

Hirdetés

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői által rendszeresen szervezett összevont kutyás képzésre a napokban került sor Diósjenő bel-, és külterületi részén - olvasható a police.hu-n.

 

 

A tréningen a rendőr-főkapitányság kutyavezetőin kívül a Készenléti Rendőrség Kutyás Alosztály, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet és Természetvédelmi Egyesület tagjai is részt vettek négylábú társaikkal.

A rendőri feladatok hatékony ellátásához és az ebek szakszerű alkalmazásához elengedhetetlen a kutyás rendőrök és szolgálati kutyáik rendszeres tréningje. A Nyugat-Nógrád vármegyei településen megszervezett képzésen a kutyavezetők és az egyesület tagjai közösen készítették fel az ebeket a fegyelmező- és őrző-védő gyakorlatok szakszerű végrehajtására, valamint az eredményes nyomkövetési képességekre.

A mostani képzésen főleg járőr és személykereső képzettségű kutyák vettek részt, akik különböző szituációs feladatokat gyakoroltak nyílt terepen, illetve épületekben.

 

 

A havonta két alkalommal megtartott tréningen a szolgálati kutyák olyan helyzeteket is gyakorolni tudnak, amit egyénileg a kutyavezetők nem tudnának számukra biztosítani. A tréninghez különleges felszerelést biztosítanak, valamint a képzést minden alkalommal más helyszínen tartják, hogy az ebek számára mindig egy új környezetet, impulzust tudjanak teremteni.

 

 

A tréning mellett a felkészítésen részt vevő kutyavezetők és négylábú társaik a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola tanulói számára is tartottak egy rövid bemutatót és tájékoztatást adtak a gyerekeknek a szolgálati kutyák feladatairól és képzéséről.

 

 

Galéria

Helyi hírekNógrád vármegyeDiósjenőrendőrségkutyás képzés