2024.07.15, Hétfő
Közös kutyás képzést szerveztek Diósjenőn
police.hu

Közös kutyás képzést szerveztek Diósjenőn

police.hu

2023.11.14. 16:09

A Nógrád vármegyei rendőrökön kívül ezúttal a Készenléti Rendőrség és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület tagjai is részt vettek az eseményen.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői által rendszeresen szervezett összevont kutyás képzésre a napokban került sor Diósjenő bel-, és külterületi részén - írja a police.hu. A tréningen a rendőr-főkapitányság kutyavezetőin kívül a Készenléti Rendőrség Kutyás Alosztály, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet és Természetvédelmi Egyesület tagjai is részt vettek négylábú társaikkal.

A rendőri feladatok hatékony ellátásához és az ebek szakszerű alkalmazásához elengedhetetlen a kutyás rendőrök és szolgálati kutyáik rendszeres tréningje. A Nyugat-Nógrád vármegyei településen megszervezett képzésen a kutyavezetők és az egyesület tagjai közösen készítették fel az ebeket a fegyelmező- és őrző-védő gyakorlatok szakszerű végrehajtására, valamint az eredményes nyomkövetési képességekre. A mostani képzésen főleg járőr és személykereső képzettségű kutyák vettek részt, akik különböző szituációs feladatokat gyakoroltak nyílt terepen, illetve épületekben. A havonta két alkalommal megtartott tréningen a szolgálati kutyák olyan helyzeteket is gyakorolni tudnak, amit egyénileg a kutyavezetők nem tudnának számukra biztosítani. A tréninghez különleges felszerelést biztosítanak, valamint a képzést minden alkalommal más helyszínen tartják, hogy az ebek számára mindig egy új környezetet, impulzust tudjanak teremteni.

A tréning mellett a felkészítésen részt vevő kutyavezetők és négylábú társaik a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola tanulói számára is tartottak egy rövid bemutatót és tájékoztatást adtak a gyerekeknek a szolgálati kutyák feladatairól és képzéséről.

Helyi hírekDiósjenőkutya