2024.04.28, Vasárnap
Átadták az MBH Bank átalakított fiókját Balassagyarmaton
Fotó: MBH Bank

Átadták az MBH Bank átalakított fiókját Balassagyarmaton

MTI

2023.11.07. 16:57

Átadták az MBH Bank átalakított fiókját Balassagyarmaton, amely az első megújult bankfiók Nógrád vármegyében, 2025 végéig a pénzintézet valamennyi fiókját felújítják nem csak külsőleg, hanem technológiailag is - mondta az átadóünnepségen Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója kedden Balassagyarmaton.

Hirdetés

Kiemelte, fiókjaik teljes országos lefedettséggel bírnak, az MBH a legtöbb, csaknem 500 fiókkal rendelkező kereskedelmi bank ma Magyarországon. Felidézte, hogy hétfőn adták át új befektetési bankjukat.

Elmondta, a bank több üzletágban - így az agrárhitelezésben vagy a lízingtevékenységben - piacvezető.

Barna Zsolt az átadón emlékeztetett, 2023. május elsejével alakult meg az MBH Bank, Magyarország új univerzális nagybankja, amely 11 ezer milliárd forintos mérleg főösszegével, több mint 2 millió ügyfelével nagyon jelentős erőt képvisel a hazai pénz- és tőkepiacon.

Csach Gábor (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat polgármestere köszöntőjében méltatta a kormány arra irányuló célkitűzését, hogy bizonyos stratégiai szektorokban, így a bankszektorban is, a magyar tulajdon erősítésével próbálja az eltorzult piaci viszonyokat megváltoztatni.

"Legalább Széchenyi óta tudjuk, hogy nemzeti tulajdonú bankok nélkül nincs gazdasági felemelkedés" - fogalmazott a városvezető, aki örömét fejezte ki, hogy a bank fiókot nyitott Balassagyarmaton.

A balassagyarmati születésű Barna Zsolt elnök-vezérigazgató bejelentette, a Skool civil szervezettel együttműködve elindítják az MBH Junior Digitális Programot azzal a céllal, hogy a fiatalok tájékozottabbak legyenek a pénzügyekben. Balassagyarmaton kedden a diákok játékos formában ismerkedhettek meg a legújabb technológiai trendekkel és a biztonságos digitális pénzügyekkel.

Helyi hírekBalassagyarmatMBH Bank