2023.10.02, Hétfő
Nemzetközi grafikai kiállítást rendeznek a ceredi Galéria 23-ban
Kép: ORIGO II. nemzetközi kiállítás

Nemzetközi grafikai kiállítást rendeznek a ceredi Galéria 23-ban

MTI

2023.09.11. 13:31

Nemzetközi grafikai munkákból álló válogatást mutatnak be az ország egyik legújabb kiállítóterében, a Nógrád vármegyei ceredi Galéria 23-ban szerdától.

Hirdetés

A kiállítás a Ceredi Nemzetközi Művésztelep tevékenységéhez kapcsolódó, augusztusban átadott kortárs művészeti alkotótér, az ArtComplex része - erről a művésztelep tájékoztatta az MTI-t. Az újonnan megnyitott Galéria 23 immár második alkalommal mutat be válogatást a művésztelep archívumából, valamint az erre a tárlatra meghívott alkotók műveiből - írták a közleményben.

A tárlat az augusztusban megnyitott ORIGO című kiállítás folytatása, az ORIGO II. is a kezdetre, a kiindulópontra, azaz a Galéria 23 elindulására reflektál - tették hozzá.

Az ORIGO II. nemzetközi kiállítás is elsősorban a grafikai ág különféle műfajaiban készült alkotásokat helyezi előtérbe, különös tekintettel a művészi sokszorosító eljárásra és az egyedi grafikára.

A 12 országból több mint félszáz kiállított művész munkája képet ad e műfajok sajátosságairól, eljárási, technikai sokszínűségéről. A kiállítás kilép a galéria falai közül, hiszen érdekes munkák láthatók a grafikai műhelyben, a múzeumban és a közösségi terek falain is, így lényegében a teljes ház kiállítótérré alakul.

A megnyitó napján, szeptember 13-án a szervezők nyitott műhely programmal is készülnek. Az érdeklődők körbejárhatják a művésztelephez tartozó további házakat és betekintést nyerhetnek az alkotótevékenységek helyszíneibe.

Mint írták, az ArtComplex különlegessége a helyszín, amely egyszerre hordozza a régi idők emlékeit és a kortárs művészet jelenlétét. Az egykori téeszirodában kialakított ArtComplex több funkciót is kapott. Itt lelt otthonra a művésztelep újonnan felállított grafikai műhelye, egy 80-as éveket idéző enteriőr kiállítás, illetve a Galéria 23 is.

Helyi hírekSalgótarjánGaléria 23Ceredi Nemzetközi Művésztelepkiállításművészet