2024.04.27, Szombat
Visszaszerezték a vasúti kábeleket, dícsértet kaptak
police.hu

Visszaszerezték a vasúti kábeleket, dícsértet kaptak

police.hu

2023.08.08. 11:32

Két balassagyarmati járőr munkáját ismerte el a Magyar Államvasutak Zrt.

Hirdetés

A Magyar Államvasutak Zrt. munkatársa tett bejelentést a rendőrségre, miszerint pályabejárás során észlelték, hogy ismeretlen elkövető a Drégelypalánk-Szécsény közötti nyílt vasúti pályaszakaszon lopja a pálya melletti légkábeleket, amelyek telefonos összeköttetést biztosítanak az állomások között - írja a police.hu.

A bejelentést követően Szugyiczki Erik rendőr őrmester és Kacsári Kitti rendőr őrmester, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának beosztottjai Balassagyarmat belterületén intézkedés alá vontak egy személygépkocsit. A járőrök a gépjárművet átvizsgálták, amely során 6,22 kilogramm réz kábel került elő. A két rendőrnek azonnal eszébe jutottak a vasúti pályaszakaszokon elkövetett kábellopások esetei, így a gépjárművel utazó két drégelypalánki lakost a rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket.

Az ügy vizsgálata során – szakértők bevonásával – bebizonyosodott, hogy a gépkocsiban megtalált kábel megegyezik a Magyar Államvasutak Zrt. tulajdonából ellopott színesfémmel.

A két járőrt példamutató munkájuk elismeréseként 2023. július 28-án a Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületében dr. Szécsényi István, a Magyar Államvasutak biztonsági főigazgatója nevében Apáti László a Magyar Államvasutak Zrt. Biztonsági Főigazgatóság, Budapest Területi Vasútbiztonság vezetője dicséretben és jutalomban részesítette.

Helyi hírekrendőrBalassagyarmat