2024.04.28, Vasárnap
Pénteken kezdődik a nemzetközi muzsikustábor Balassagyarmaton
Illusztráció, unslpash.com

Pénteken kezdődik a nemzetközi muzsikustábor Balassagyarmaton

MTI

2023.07.20. 10:47

Pénteken kezdődik a Zene határok nélkül elnevezésű nemzetközi muzsikustábor és zenei fesztivál Balassagyarmaton.

Hirdetés

Ember Csaba karnagynak, a Balassagyarmati Dalegylet által 36. alkalommal megrendezett esemény művészeti vezetőjének szerdai tájékoztatása szerint a csaknem hetven résztvevő fuvola, klarinét, hegedű, zongora és kamarazene tárgyakban szélesítheti tudását, mások mellett olyan mesterek, mint Perényi Eszter, Matuz István, Banda Ádám, Eckhardt Gábor, Kiss Péter, Muskát András, Fenyő Gusztáv és Kanyó András irányításával.

A résztvevők mellett a város közönsége is számos hangversenyt hallhat, melyek sorát az EAR együttes koncertje nyitja pénteken.

Szombat délután a mohorai  Tolnay Klári Emlékházban, a Pásztor Erzsi Színpadon muzsikálnak mesterek és tanítványok, este pedig zeneakadémista fiatalok adnak zongorahangversenyt. A kilenc nap során az egyéni foglalkozások mellett rendeznek zenei előadói versenyt is Weiner Leó és kortás magyar zeneszerzők műveiből. Az eseményt a Zeneakadémia Weiner Alapítványa is támogatja.

Lesz Zarándy  Ákos-ősbemutató, és beszélgetés a színpadi magatartásról, július 29-én pedig ünnepi hangverseny keretében adják a tábori okleveleket - közölte Ember Csaba.

A Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskolában zajló muzsikustábor megrendezését a Balassagyarmati Tankerület és Balassagyarmat önkormányzata támogatja.

Helyi hírekBalassagyarmatBalassagyarmati Dalegylet