2024.05.03, Péntek
Idén is járja a nógrádi kistelepüléseket a kormányablakbusz
Fotó: kormanyhivatalok.hu

Idén is járja a nógrádi kistelepüléseket a kormányablakbusz

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

2023.07.10. 12:00

Nógrád megye több tucat községét már legalább egyszer felkereste tavaszi újraindulása óta a kormányablakbusz, mely a következő hetekben a kelet-nógrádi járásokban áll majd a lakosság rendelkezésére.

A kormányablakbusz a kedvezőbb időjárás beköszöntével, tavasszal állt újra a lakosság szolgálatába Nógrád vármegyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt. A mobilizált ügyfélszolgálat az utóbbi hetekben Balassagyarmat, Rétság és Szécsény környéki településeket keresett fel, a folytatásban pedig a három kelet-nógrádi járás egyes községeibe érkezik helybe az ügyintézés.

Július első hetében Nagykeresztúron, Etesen, Sóshartyánban, Karancslapujtőn, Szilaspogonyban, Cereden és Karancsberényben, majd a folytatásban többek között Palotáson, Bujákon, Mátraverebélyben és Dorogházán lesz lehetőség az ügyintézésre. A kormányablakbusz pontos menetrendje és kitelepülési helyszínei ide kattintva érhetők el.

A helybe érkező lehetőség kiterjed a lejárt okmányok cseréjére is. A kormányablakbuszon – többek között – személyi igazolvány igénylésével, lakcímváltozás bejelentésével, jogosítvánnyal, parkolási igazolvánnyal, diákigazolvánnyal, útlevéllel és ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos ügyintézésre is helyben nyílik lehetősége a kistelepülések lakosságának. A mobil ügyfélszolgálaton illetékfizetésre csak bankkártyával van lehetőség.

 

Helyi hírekNógrád Vármegyei Kormányhivatalkormányablakbusz