2024.04.27, Szombat
Új sportcsarnokot avattak Nógrád megyében
Fotók: MTI

Új sportcsarnokot avattak Nógrád megyében

MTI

2023.06.11. 09:33

A mintegy 1,2 milliárd forintból megépített 1700 négyzetméteres csarnok a harmadik abban a fejlesztési programban, amelyben 17 helyszínen épülnek hasonló létesítmények.    

Hirdetés

Kézilabdacsarnokot adtak át a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton: a létesítmény a Pharos 95 Kft. kivitelezésében jött létre a nyilvános közbeszerzési adatok szerint.

A korábbi közbeszerzési adatokból az is kiderült, egy hagyományos szerkezetű kézilabda munkacsarnok épült a város északi szélén, az Ipolyhoz közeli Nádor utcában.

 

 

A kapcsolódó közművekkel és környezetrendezéssel kialakított csarnokban egy bemelegítő és konditermet is kialakítottak, illetve 150 ülőhelyes nézőtérrel látták el. Az épületbe az előcsarnokon át lehet bejutni, mely előtt fedett-nyitott várakozó tér létesült. A küzdőtér függönnyel kétfelé osztható.


17 helyszínen épülnek hasonló létesítmények

A június 8-i átadó eseményen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, a mintegy 1,2 milliárd forintból megépített 1700 négyzetméteres csarnok a harmadik abban a fejlesztési programban, amelyben 17 helyszínen épülnek hasonló létesítmények.       

Fontos kormányzati célkitűzésnek nevezte, hogy a sport mellett népszerűsítsék az egészséges életmódot is. Példaként említette a közétkeztetés egészségesebbé tételét, a mindennapos testnevelés bevezetését, a szűrőprogramok támogatását, hangsúlyozva, hogy a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.   


Az utóbbi 15 év alatt 40 aktivitást segítő létesítményt építettek a városban

Balla Mihály (Fidesz), a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, Balassagyarmaton már minden egyes sportághoz megvan az infrastruktúra az úszástól a honvédelmi sportokig. Csach Gábor (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat polgármestere arról beszélt, hogy az utóbbi 15 év alatt 40 aktivitást segítő létesítményt építettek a városban. 

Az eseményhez kapcsolódva a csarnok melletti focipályán az Országgyűlés labdarúgó-válogatottja is pályára lépett Kövér László házelnök, csapatkapitány vezetésével.

Helyi hírekBalassagyarmatsportcsarnoksportberuházásokPharos '95 Kft.