2024.03.19, Kedd
Átadták Nógrád vármegye egyik legnagyobb beruházását
Illusztráció: Pixabay

Átadták Nógrád vármegye egyik legnagyobb beruházását

nool.hu

2023.03.26. 10:00

A fejlesztés hozzájárul a település fejlődéséhez, és új munkahelyeket is teremt.

Hirdetés

2023. március 23-án adták át pásztói ipari területet– olvasható a Nógrád Vármegyei Hírportál cikkei között. Ahogy korábban megírtuk a beruházás alapkövét 2021 februárjában rakták le, az terület infrastrukturális fejlesztésének kivitelezője a HE-DO Kft.

Pásztón nem volt eddig ipari terület, a cikk megfogalmazása szerint a mostani beruházás jelenti a vállalkozói környezet, és az üzleti infrastruktúra fejlesztésének lehetőségét a város számára, hosszú távon pedig a település fejlődésének szolgál biztosítékául.

A beruházás során mintegy nyolc és fél hektáron új szennyvíz- és csapadékcsatorna, gázelosztó vezeték, közvilágítás és hírközlési hálózat épült, valamint kiváltottak egy középfeszültségű elektromos légvezeték hálózatot is. Ezen túlmenően az ipari terület megközelítését könnyítő új, aszfaltozott utak is épültek.

 

A város folyamatosan fejlődik

Farkas Attila, a város polgármestere elmondta:

„Hosszú idő telt el az átadásig, de sikerült és már van új befektető is a területen. Bízom benne, hogy a jövőben népes vállalkozói család alakul majd ki.”

Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kiemelte: a cél, hogy aki Nógrádba született, vagy ide jött lakni, tudjon boldogulni és ne kelljen máshová menni. Hozzátette: ezért meg kell tenni mindent, így élhető településeket és környezetet kell teremteni, de a szülőföld szeretete is elengedhetetlen, valamint munkahelyi lehetőséget kell biztosítani a köz szektornak. Fontos ugyanis, hogy az itt élőknek legyen munkájuk.

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője kifejtette, hogy nem csak ipari területet hoztak létre, de ezzel együtt új út is készült, valamint kerékpárutat is kialakítottak ugyanitt. Mindez egy konstrukción belül valósult meg. Mint mondta, ha valaki végignéz a városon és nyitott szemmel jár, akkor láthatja a pozitív változást. Pásztó ugyanis fejlődik, ismételten a reneszánszát éli. A képviselő bízik abban, hogy ez a jövőben is így marad majd és nem áll meg a fejlődés.

Helyi hírekPásztóHe-Do Kft.Nógrád vármegyeipari park